TBMM Genel Kurulunda konuşan CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya ve İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel hükümete 3600 ek gösterge sözünü hatırlattı

CHP ve İYİ Parti milletvekilleri TBMM'de imam, polis, sağlıkçı ve öğretmenlere 3600 ek gösterge sözünü hatırlattı. İşte o konuşmalar

BAYRAM YILMAZKAYA (Gaziantep) :

Her seçim döneminde en çok söz verilen, en çok kıymet verildiği söylenen ama verilen sözlerin hiç tutulmadığı bazı meslek grupları vardır; bunların başında sağlıkçılar, öğretmenler ve polisler gelir. Her koşulda ve her zorlukta görevlerini yerine getirmeye çalışan sağlıkçılar kötü çalışma koşulları ile saldırı ve şiddet altında görevlerini yerine getirmeye çalışırlar. Uzun mesai saatleri, ödenmeyen primler ve düşük maaşlara rağmen pandemi sürecinde de canlarını ortaya koymaktadırlar.

Maç olur polis çalışır, miting olur polis çalışır, sokağa çıkmak yasak olur, yine polis çalışır. Mesai mefhumu olmadan çalışan polisler fazla mesai alamaz, izin hak edemez, hak ettiği 3600 ek gösterge de verilmez.

Eğitim emekçisi öğretmenlerimize ise verilen sözler hiç tutulmadı. Değerli öğretmenlerimizin mesleki ve özlük hakları insan onuruna yaraşır düzeye yükseltilmelidir, aşıları derhâl yapılmalıdır. Bu 3 meslek grubunun maaşlarında iyileşme sağlayacak olan 3600 ek göstergenin iktidarın seçim vaadi olarak lafta kalmayarak bir an önce verilmesi gerekmektedir.

AYHAN EREL (Aksaray):

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, 24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde, bundan tam üç yıl önce, seçim konuşmasında 3600 ek gösterge sözü vermişti. Sayın Cumhurbaşkanı “Polis, öğretmen, hemşire, din görevlilerimize bir müjde vermek istiyorum. Diğer idarecilerimizin de emeklilik ek göstergelerini 3600’e çıkaracağız.” diyerek vatandaşlarımıza devlet sözü vermişti. Emekliliği geldiği hâlde 3600 ek göstergeden faydalanabilmek için bekleyen birçok kamu çalışanı bulunmaktadır. Yapılacak düzenlemeyle bütün kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde ek gösterge rakamlarının yeniden adaletli bir şekilde düzenlenmesi gerekmektedir. Çalışanlarımıza söz verilen 3600 ek gösterge beklentileri boşa çıkarılmamalıdır. Devletin defalarca verilen sözü havada kalmamalıdır, devlet sözünü hemen yerine getirmelidir.

Editör: Haber Merkezi