Emekliye verilecek zam miktarı için nefesler tutulurken iktidara yakın Cem Küçük canlı yayında  emekli maaşı zammı için oran yönünde rakam verdi. Emekliye maaşı zammı ne kadar olacak sorusuna cevap veren Cem Küçük dikkat çeken ifadeler kullandı.

Asgari ücret zammı sonrası 10 milyonun üzerinde emekli maaşı zammı için nefesler tutuldu. Emekliye zam için günler sayılıyor. Dün akşam Habertürk TV ekranlarında Enine Boyuna programında konuk olan Cem Küçük emekliye maaş zammı oranı için yaptığı görüşmeyi anlattı. Hükümete yakın gazeteci Cem Küçük emekliye ‘çok iyi zam yapılacağı’ savundu. Küçük, AK Partili yetkililerle konuştuğunu ve emekliye yüzde 30 ila 40 arasında zam yapılacağını ileri sürdü.

Zamlarla ilgili konuk olduğu Enine Boyuna canlı yayınında konuşan Cem Küçük, “Emekliye çok iyi zam gelecek. AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu geçtiğimiz gün benim konuğumdu, asgari ücret gibi enflasyon farkları içinde en az yüzde 30-40 zam gelecek. Maaşlar düzeltilecek.” dedi.

3 BİN 500 LİRAYA ÇIKABİLİR

İnternethaber'in haberine göre emeklilere normal zam olarak, ocak ayında, geçmiş 6 aylık TÜFE kadar zam yapılacak. Bu da tahmini olarak yüzde 13-14 civarında bir zammın zaten garanti olduğunu gösteriyor. Ancak emeklilerin gerçek hayat pahalılığı karşısında daha fazla mağduriyet yaşamamaları için TÜFE yüzde 14 gerçekleşse bile bu zammın yüzde 50.51'lik zamma tamamlanacak şekilde yükseltilebileceği de ifade ediliyor.

Buna göre en düşük emekli aylığının 3 bin ila 3 bin 500 liraya kadar çıkabileceği, bu artışın ise oransal zammın yanı sıra seyyanen zamla gerçekleştirileceği konuşuluyor. Diğer emekli aylıklarının da en düşük emekli aylığı dikkate alınarak yükseltilmesi bekleniyor.  Şimdi yeni yıldan itibaren bin 200 liralık farkın korunması halinde bile en düşük emekli aylığına bin 427 lira zam yapılarak en az 3 bin 53 lira civarına yükseltilmesi gerekiyor.

1.200 LİRALIK FARK AÇILMASIN
Asgari ücret zammından önce asgari ücretli işçiyle en düşük emekli aylığı arasında bin 200 liralık bir fark vardı. Asgari ücret 2 bin 826 lira, en düşük emekli aylığı da Hazine'nin aradaki farkı ödemesiyle birlikte bin 626 lira düzeyinde bulunuyordu.