Memur ve memur emeklilerinin ocak döneminde alacağı zamla ilgili hesaplar değişti. Yeni enflasyon hesapları sonrası refah payı verilmesi halinde zam oranı ile ilgili tüm tahminler adeta alt üst oldu.

Memur ve memur emeklilerine ocak döneminde yapılacak toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı zammına ek olarak refah payı içinde hükümet kanadında çalışmalar olduğu yönündeki bilgiler kulislere düşmeye devam ediyor. Hal böyle olunca memur zammına yönelik hesaplar da yeniden yapılmaya başlandı. Öte yandan Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahmin oranı ise memurların maaş zammına ışık tutar nitelikte oldu.

Takvim Gazetesinde Ekonomi Müdürü Olan Faruk Erdem katıldığı canlı yayın programında memur ve memur emeklileri zamlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası’nın yaptığı piyasa katılımcıları anketine değinen Faruk Erdem, bu oranın Merkez Bankası’nın beklentisi olmadığını, tamamen piyasadaki ekonomistlere yapılan bir anketin sonucu olduğunu, açıklanan rakamın ise küçük bir artış olduğunu ifade etti.

Merkez bankasının daha önce enflasyon tahmininin yıl sonunda %67 olacağını öngördüğünü hatırlatan Erdem, piyasa katılımcıları anketinde bu sonucun %68’e çıktığını söyledi.

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Erdem, Merkez Bankası anketine göre yapılan hesaplamalarla, yeni maaş tutarlarına ilişkin ise şunları kaydetti:

6 aylık enflasyon oranına bakıldığında bu oranın hem memurlar için hem memur emeklileri için hem de SGK-BağKUR emeklileri için önemli olduğunu ifade ederek, 6 aylık enflasyon artışı kadar memur ve emeklilerin enflasyon farkı adı altında zam aldığını hatırlattı.

ERDEM: REFAH PAYI İŞARETLERİ GELİYOR

Memurların toplu sözleşme protokolünden kaynaklı %8 zamları olduğunu belirten Erdem, bu rakamın üzerine enflasyon farkı ve bir de refah payı geleceğini, bu sene refah payıyla ilgili işaretleri aldıklarını kaydetti.

Memurlara verilmesi öngörülen refah payı zammı hariç bir hesaplama yapıldığında, en düşük memur maaşının 10.849 TL’ye çıkacağını söyleyen Erdem, bu tutara hükümetin vermeyi planladığı refah payı zammının da ekleneceğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi