Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün kapatılmasıyla 43 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle kurulan KAMU MALİ YÖNETİM VE DÖNÜŞÜM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN, görevleri ve çalışma şekli belirlenmişti.

Kamu Mali Yönetim Ve Dönüşüm Genel Müdürlüğünün görevleri arasında,

  • Yapılacak kadro ve pozisyon ihdasları

  • 2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 11 inci maddesinin birinci fıkrası kapsamında yapılacak atama sayılarının ve istisnalarının belirlenmesi

  • 2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 8 inci maddesi uyarınca sürekli işçi kadrolarından veya sözleşmeli personel pozisyonlarından boş olanların açıktan atama veya alım amacıyla kullanılmasıyla ilgili Strateji ve Bütçe Başkanlığına görüş vermek

gibi görevleri yer alıyor.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Kurumlar arasında muhtemel farklı yazışmaların önüne geçmek, yaşanacak bürokrasiyi azaltmak maksadıyla, ister açıktan atama yolu ile olsun, ister başka bir alım amacıyla sürekli işçi ve sözleşmeli personel pozisyonlarına alım taleplerinin doğrudan kendilerine gönderilmesini talep etti. Yani açıktan atama veya başka bir alımla ilgili görüş alma sürecini sadece Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı yürütecek. Yani Kamu Kurumları sürekli işçi ve sözleşmeli personel kadro tahsisi taleplerini doğrudan Cumhurbaşkanlığından talep edecek. Genelge ile amaçlanan ise kadro tahsisi talepleri aşamasında yaşanacak bürokratik yavaşlamanın önüne geçmek.

Taleplerin Onaylanması akabinde, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı kamu kurumları için sürekli işçi veya sözleşmeli personel alım ilanına çıkabilmektedir.

CUMHURBAŞKANLIĞI GENELGESİ: