Bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayın programında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Vedat Bilgin memurlarının çok merak ettiği başlıklarda açıklamalarda bulundu.

EŞEL MOBİL HİPERENFLASYONA GÖTÜRÜR

Çalışma Bakanı Bilgin, Memur Sen Genel başkanı Ali Yalçın’ın biranönce "eşel mobil" uygulamasına geçilmesi gerekiyor sözlerine atıfta bulunarak "bazıları "eşel mobil" gibi kavramları söylüyorlar. Bunlar hiperenflasyona götüren uygulamalardır, enflasyon sarmalına sokar" dedi

SÖZLEŞMELİLERİN TALEPLERİNİ GÖRÜŞECEĞİZ

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge çalışmalarının hemen ardından ilk gündemlerinin 530 BİN sözleşmeli personelle ilgili talepler olduğunu belirterek geçici işçilerle ilgili sorunların da bu sene içinde çözüleceğini söyledi.

TEMMUZ'DA MEMURA SOSYAL ERFAH VE DENGE PAYI VERİLECEK

2022 Temmuz ayında bütün toplu sözleşme kapsamında olan memur ve emekliler için enflasyon farkları ortaya çıktığı zaman toplu görüşme protokolünde yazan enflasyon artışının yansıtılacağını belirten Bilgin, "enflasyon farkının yanı sıra sosyal refah ve denge payını da gündemimize getireceğiz. Ocak ayında verilen sosyal refah ve denge payı temmuz ayında yeniden verilecektir" açıklamasını yaptı.

2022 SONUNDA 3600 EK GÖSTERGE YASALAŞIR

3600 ek gösterge çalışmalarına değinen Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, "nihai çalışmamızı mayıs ayında bitirerek Cumhurbaşkanımıza takdim ederiz, görüşürüz, konuşulur sonra da TBMM'ye getiririz" dedi. Yasalaşması ile ilgili 2022 yılı içinde tamamlarız açıklamasını yapan bilgin TBMM'nin çalışma düzenine göre hangi zaman uygulamaya sokarsak bu yılın sonunda meclisten çıkar" açıklamasında bulundu. 

MÜFTÜLERDE DE DÜZENLEME YAPACAĞIZ, ADALET DUYGUSUNU KORUMAMIZ LAZIM

3600 ek gösterge ile ilgili imamlara verilecek 3600'ün halihazırda 3600 ek gösterge alan İl Müftülerini örnek veren Bakan Bilgin, Müftülerin ve İl Milli Eğitim Müdürlerinin 3600 olan ek göstergelerinide değiştirmemiz gerekiyor, adalet duygusunu korumamız lazım" dedi.

ÇALIŞANLARI ETKİLEMİYOR

3600 ek göstergenin çalışanları çok etkilemediğini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "emeklilik konularında epeyce yansıyor, yani emekli maaşlarına yansıyor" dedi