Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, İlde görev yapan sağlık çalışanlarının maaş ödemelerinin belirleneceği banka için ihale düzenledi.

Sağlık Müdürlüğü ihalesine İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Akbank ve Türkiye Ekonomi Bankası teklif verdi.

20.500 TL ile açılışı yapılan promosyon ihalesinde, bankalar tekliflerini vererek çekildi.

İş Bankası 15.750 TL teklif verirken, Yapı Kredi 12000 TL, Akbank 11000 TL, Türkiye Ekonomi Bankası ise 9000 TL teklif verdi.

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarda çalışan 12 bin sağlık çalışanı ile 8 bin sürekli sözleşmeli kamu işçisini ilgilendiren promosyon ihalesi bugün Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Ertuğrul Gazi Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Yaklaşık 20 bin sağlık çalışanını ilgilendiren promosyon ihalesine İş Bankası, TEB, Yapı Kredi ve Akbank bankaları katıldı. İhalede İş Bankası 15 bin 750 TL, Yapı Kredi 12 bin TL, Akbank 11 bin TL, TEB 9 bin TL teklif verdi. İhalenin açık artırma ile devam edecek olması öncesinde söz alan İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Mustafa Tekin yaptığı konuşmada, "Buraya katılan 4 banka var. Biz 11 bankaya teklif götürdük. Diğer bankalar taban fiyat 20 bin 500 TL olduğu için ihaleye katılmadılar. Burada bu tekliflerle ihaleye devam etmek diğer bankalar için haksız rekabet olur. O yüzden ihaleye devam edeceksek taban fiyat olan 20 bin 500 üzerinden devam edelim” teklifini sundu.

Tekin’in bu sözleri üzerine ihaleye katılan Akbank, TEB, Yapı Kredi ve İş Bankası ihaleden çekildi.     

TEKRAR İHALEYE ÇIKACAĞIZ

Bankaların ihaleden çekilmesiyle konuşan İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, "Bu durumda maalesef ihaleye devam ediyoruz. Teklifler şartnamenin altında kaldı. Çalışan arkadaşlarımızın bir beklentisi var, onlara en uygun sözleşme ve promosyon ihalesini yapmak istiyoruz. En kısa sürede herkesi tatmin edecek promosyon olması için tekrar ihaleye çıkacağız” dedi.