Sağlık Bakanlığının geçtiğimiz gün çıkardığı Ek Ödeme Yönetmeliği Değişikliği sonrasında birinci basamak sağlık kuruluşları ile bakanlık laboratuvarlarında çalışan sağlık personellerine teşvik ek ödemesi yapılması mevzuata girdi.

Bakanlığın temel ek ödeme olarak tanımladığı sabit ve taban ödemelerin toplamlarından oluşan tutar ile teşvik ek ödemesinden oluşan “EK ÖDEMELER” konusunda Bakanlık yeni düzenleme yapmıştı.

Sağlık Bakanlığı, Sağlık personeline ödemelerini parça parça yapmaya devam ediyor. Birinci basamak sağlık kuruluşlarında ve Bakanlık laboratuarında çalışan personel de geçtiğimiz hafta çıkarılan yönetmelikle teşvik ek ödemesi almaya hak kazanmıştı.

Yönetmelik yayınlandı ancak Bakanlıktan 81 İl Sağlık Müdürlüğüne yeni bir yönerge göndermesi gerekiyor. Birkaç gün içinde çıkacak Yönerge ile hesaplama ve diğer teknik detaylar belirlenmiş olacak.

Yönerge sonrasında ilgili Başkanlık ve mutemetlikler gelen talimata istinaden ödemeleri hazırlayacak. Ödeme emirlerinin hazırlanması sonrasında banka listelerinin düzenlenerek ödemelerin yapılması bekleniyor. Bu sürecin birkaç hafta içerisinde sonuçlanması bekleniyor.