Bakanlığının uygulamaya soktuğu yeni Ek Ödeme Yönetmeliği ile beraber birim sorumlularına verilen ek puan sonucunda ek teşvik ek ödemesi almaları sağlandı. Buna göre hastanede görev yapan bir birim sorumlusu ortalama 150 TL ek teşvik ödemesi alacak.

Sağlık Bakanlığını branşı ile ilgili sertifika sahibi olan sağlık personeline de teşvik farkı olarak ortalama 150 TL ek ödeme yapıyor. Hangi sertifikanın ek puan için kabul edildiği yönünde haber merkezimize de çokca soru gelmektedir. Sağlık personelinin branşı ile ilgili sertifikaların kabul edildiği unutulmamalıdır.

ÖNEMLİ HATIRLATMA: Hangi sertifikaları ek teşvik ödemesinden faydalanacağı ile ilgili bir çok soru haber merkezimize gelmekte. Bununla ilgili yayınladığımız haberimize buradan erişebilirsiniz.

Hastaneler Arası Teşvik Tutarı Değişecek

Diğer taraftan her hastanenin ek ödeme katsayısı farklı hesaplandığından Örneğin; bir hemşirenin başka hastanede çok farklı teşvik ek ödemesi alabileceği bilinmelidir. Katsayılar değişkenlik göstermekte olup, bu ay katsayısı yüksek olan hastanenin gelecek ay düşük olacağı, ya da tam tersi bu ay düşük olan hastanenin gelecek ay katsayısının yüksek olacağı bilinmelidir. Dolayısıyla katsayısı yüksek diye hastane değiştirme talepleri yapılması uygun görülmemektedir.

Öte yandan eczacıların teşvik ödemelerinde hekim dışı havuzuna alındıkları için tabip haricindeki tüm personelin yaşadığı mağduriyeti onlarda yaşamaktadırlar.

2008 Yılından Sonra Memur Olanların Mağduriyeti Sürüyor

Öte yandan 2008 yılından sonra memuriyete başlayan kamu personelinin emekli maaşı mağduriyeti halen sürmektedir. 2008 yılından önce memuriyete başlayan bir kamu personeli ile 2008 yılından sonra memuriyete başlayan emekli olduğunda aralarında yaklaşık 5000 liralık maaş farkı oluyor. Bu mağduriyetle ilgili tüm sendikaların girişimde bulunması bekleniyor.

Teşvik Ek Ödemesinde Hastane Ortalaması Büyük Etken

Ayrıca tabip harici personele verilen teşvik ek ödemelerinin hesaplamasında hastane ortalamasının büyük faktör olduğu öğrenildi. Buna göre hastane ortalaması ne kadar düşük ise tabip haricindeki personel o kadar düşük tutarda teşvik ek ödemesi alacak. Bilindiği gibi hastane ortalaması hekimlerin toplam puanı / hekim aktif çalışma günün kaç sayısına bölünmesi ile bulunuyor. Her ne kadar sağlık Bakanı Koca performans havuzlarının ayrıldığına dair açıklama yapsana da tabip harici personelin hastane ortalaması ya da diğer etkenler nedeniyle yine düşük tutarlarda ücretlere mahkum edildiği görüldü.