Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Tıp Bayramı etkinliklerinde sağlık çalışanlarına verilen 5 müjde de ortada kaldı. Cumhurbaşkanının açıklamasının üzerinden 41 gün geçmesine rağmen verilen sözlerden hiçbiri hayata geçirilemedi.

Sağlık çalışanlarının maaş ödeme sistemlerinde ve mali haklarında önemli iyileştirmeler yapacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı ikili bordrodan tekli bordroya geçireceği sözünü de vermişti.

Müjdelerle ilgili açıklama yapan Genel Sağlık İş Başkanı Doktor Derya Uğur “Cumhurbaşkanının verdiği sözün üzerinden 41 gün geçmesine rağmen henüz somut bir adım atılmadığını belirtti. Cumhurbaşkanının müjdeleri açıkladığı gün bu müjdelerin vaatten öteye geçip geçmeyeceğini zaman göstereceğini söylemiştik. Pratisyen hekimlere 2500 TL, uzman doktora 5000 TL zam yapacağız, emekliliklerine de yansıyacak dediği günden bugüne de 140 gün geçti. Önceki sözlerde tıp bayramında verilen sözler gibi buhar olup uçmuştu. Rabbim eksikliklerini göstermesin denilen sağlıkçılar ise yokluğa ve yoksulluğa bırakıldı” dedi.

Genel Sağlık İş Başkanı Uğur, Cumhurbaşkanı’nın verdiği müjdelerin aynılarını Ramazan Bayramının işaret edilerek gündeme getirilmeye devam edildiğini belirterek “bir gecede ülkenin geleceğini belirleyen, yasaları çıkaranlar konu sağlık çalışanları olunca sessizliğe gömülür. İstenirse maaş sistemi bir gecede düzenlenir. Sağlık çalışanlarının yoksunluğu da bir gecede sona erer” dedi.