Bilecik Sağlık-Sen tarafından yapılan açıklamada;

Sevgili Sağlık çalışanı arkadaşlarım;

Bugün Bizleri ve üyelerimizi sevindiren bir sonuçla ihaleyi tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hayırlı olsun.

Önümüzdeki yıldan itibaren 5 yıl süreyle maaşlarımızı alacağımız bankanın belirlenmesi amacıyla bugün İl Sağlık müdürlüğümüzde ihalemiz gerçekleştirildi. Şükürler olsun ki, bizleri ve meslektaşlarımızı sevindirecek bir sonuçla ihalemizi tamamladık. Ben öncelikle bu ihalenin gerek gerçekleştirilmesi sürecinde ve gerekse ihale aşamasında büyük gayret gösteren, Sağlık çalışanlarının daha iyi promosyon ödemesi için çabalayan başta İl Sağlık müdürümüz Uzm.Dr Serkan Kadir KESKİN'e olmak üzere, Destek Hizmetleri Başkanımız ve diğer başkanlarımıza, bankaları bizzat gezerek, ihale öncesi görüşmeleri birlikte yaptığımız Başkanımız Dr.Ferhat DAMKACI ya ve emeği geçen tüm Müdürlük çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.

Bizler, BİLECİK İl Sağlık Müdürlüğümüzde düzenlenen promosyon ihalesine yetkili sendika olarak katıldık. Zaten uzun bir zamandır tüm bankalarımızla bire bir görüşerek, taleplerimizi kendilerine ilettik. Bugün çıkan sonuçtan da anlaşılacağı gibi, ihaleye giren tüm bankalar, Sağlık-Sen’in talepleri doğrultusunda taahhütlerde bulundular. Sonuçta da en yüksek rakamı veren ZİRAAT Bankası 5 yıl süreyle çalışanlarımızın maaşını vermeye hak kazandı. Bugünkü ihale ile her bir çalışanımız 6875 TL Promosyon ödemesi alacak. Ödeme 2020 Şubat ayının 15 e kadar Hastaneler, 2021 yılının mart ayında da 1. Basamakta bulunan çalışanlarımızın hesaplarına yatacak. Teşkilatımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Hepiniz de biliyorsunuz ki, Türkiye’de promosyon ödemelerinin sağlık çalışanlarına verilmesi mücadelesini Sağlık-Sen başlatmıştır. Geçmişte bu promosyon bedelleri yine dağıtılıyordu. Ancak sağlık çalışanlarımız bundan faydalanamıyordu. Biz Yetkili sendika olduktan sonra, promosyon bedellerini sağlık çalışanlarının alması yönünde büyük mücadele ettik. Ve sonuçta bu mücadelemizi kazandık.

İhaleyi kazanan ZİRAAT Bankası bu ödemeyi tek seferde yapacak. Ayrıca bu 5 yıllık süre içerisinde sağlık çalışanı tayini çıkıp şehirden ayrıldığı zaman promosyonun tamamını da ya da geri kalan kısmını iade edecek. Başka bir ilden şehrimize tayinle gelen sağlık çalışanı da bundan yararlanabilecek. Örneğin; şehrimize geldiğinde anlaşmanın bitmesine kaç ay kaldığı hesaplanıp, kendisine ödenecek ne kadar zaman kaldıysa o kadar süre için promosyon ücretini çalışanımız alacak

Ben bir kez daha, emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ihalenin hepimize hayırlı olmasını diliyorum.

Yönetim kurulu adına
Süleyman AKYILDIZ
Sağlık-Sen Bilecik Şube Başkanı