Bakanlık bünyesinde Bakanlık Makamı Oluru (Ek.1) ile Bakan Yardımcılığına bağlı Tasarruf Takip Ofisi kuruldu.

Faaliyetlerin il düzeyinde takibinin sağlanması amacıyla İl Sağlık Müdürlükleri bünyesinde doğrudan Sağlık Müdürlerine bağlı (Tasarruf ve Gelir Arttırıcı Programlar) TGAP Birimlerinin oluşturularak, söz konusu birim sorumlularının belirlenmesi ayrıca Müdürlüklere bağlı her bir Sağlık Tesisinde ve Harcama Biriminde de bu yapılanmanın sağlanması için İl Sağlık Müdürlükleri yazılı olarak talimatlandırıldı.

Tasarruf Takip Ofisi marifetiyle Kuruma Özel Mal, Hizmet ve Sermaye Giderleri ile Ortak Mal, Hizmet ve Sermaye Giderleri için Bakanlığın İlgili Dairelerinin katılımı ile yapılan müteaddit toplantılarla eylem planları hazırlanmış olup, Bakanlık Merkez Birimlerinin konusuyla ilgili Daire Başkanlıklarına takip edilmesi önem taşımaktadır.

Bakanlığımız tarafından Tasarruf ve Gelir Arttırıcı Programlara (TGAP) yönelik hazırlanan Proje Kartları (Ek.2), TGAP Çalışmalarının Detaylarını Gösterir Excel Tablosu (Ek.3) Faaliyet ve Maliyet İzlem Tablosu (Ek. 4), Taşra ve Merkez Birimlerince Yapılacak İşlere Yönelik Süreç Algoritması (Ek.5) ile ekte tarafınıza gönderilmektedir. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.