Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından 8 Temmuz tarihinde Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı bayram mesajında sağlık çalışanlarını kastederek “arkadaşlarımız için yapılan iyileştirmeler 15 Ağustos‘ta herkesçe gözle görülür hale gelecek” demişti.

Sağlıkta çözülemeyecek sorunumuz yok diye Bakan Koca çarelerin ya uygulamaya konulduğunu yada konulmak üzere olduğunu belirtmişti. Bayram mesajında sağlık sistemi ve sağlık çalışanlarının salgından bu yana ağır şartlarda yıprandığını da açıklayan Koca’nın sözleri Bakanlığın resmi web sitesinde hala duruyor.

Sağlık Personeli Yönetmeliği Bekliyor!

“Arkadaşlarımız için yapılan iyileştirmeler 15 Ağustos‘ta herkesçe gözle görülür hale gelecek” diyen Bakan Koca'nın açıklamalarının ardından sağlık personeli, yayınlanacak yönetmeliği bekliyor.

Sağlık çalışanlarının önemli bir kesimi ise her gece saat 12:00 itibari ile resmi Gazete’nin yeni nüshasını takip ederek yönetmeliği merak ediyor.

Mutemetler Yetişmez Diyor!

Diğer taraftan döner sermaye hesaplamasından sorumlu birçok mutemet 10 Ağustos itibari ile yönetmeliğin yayınlanmaması halinde yapılacak düzenlemelerin temmuz ayı döner sermayesi hesaplamasına yetişmeyeceğini ifade ediyor.