Aralık ayından bu tarafa maaş iyileştirmeleri ile ilgili sürecin bir türlü somutlaşmaması üzerine Bakan Koca’dan önemli bir adım geldi.

Yapılacak düzenlemeyle tabip ve tabip haricindeki personelin sabit ek ödemelerinin genel bütçeye aktarılması planlanırken ücret ödemelerinin tek bordro ile yapılması bekleniyor.

Emekli Hekimlerin Maaşları Önemli Ölçüde Artırılacak

Diğer taraftan Tabiplerin emekli maaşlarında önemli bir artış yapılması planlanırken sabit ek ödemelerin maaşa yansıtılmasıyla beraber Cumhurbaşkanının 14 Mart tıp bayramında açıkladığı iyileştirmelerin hayata geçirileceğini söyleniyor.

Bakan Koca Ak Parti Grubundan Destek İsteyecek

Yapılacak iyileştirme ile ilgili ara ara Maliye Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında kriz yaşanması sonrası Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın Maliye Bakanlığının karşısında destek almak için Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile 24 Mayıs Salı günü (yarın) Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir görüşme yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanının Oluru Beklenecek

Görüşmeyle birlikte yapılması planlanan düzenlemeye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın OLUR vermesinin ardından iyileştirme paketinin Ak Parti meclis grubu aracılığıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine getirileceği belirtiliyor.