Teşvik ek ödemesi ile ilgili “maksimum 4 sayılı gün! çabuk geçer” ifadesini kullanan Sağlık Bakanı Koca, ay bitmeden sağlık çalışanlarının ne kadar tutarda teşvik ek ödemesi alacağını öğrenebileceğini söyledi.

Diğer taraftan hekimler için ek ödeme katsayısı 0,41 olarak belirlenirken hekim haricindeki personel için teşvik ek ödemesi katsayısı 0,06 olarak belirlendiği görüldü.

Sağlık Bakanı Koca dün haberini yaptığımız hekim ve harici performans havuzunun ayrıldığı ile ilgilide paylaşımda bulundu. Koca açıklamasında “Hekim ve hekim dışı teşvik havuzu ayrıldı. Hekim dışı sağlık çalışanları teşvik ödemelerini kendileri için ayrılan havuzdan alacak.” İfadesini kullandı.

Sağlık Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Menderes Özer tarafından katsayılar arasındaki uçurum nedeniyle pazartesi günü ilk işlerinin bakanlığı ek ödeme katsayısının neye göre hesaplandığını resmi olarak sormak olacağını açıkladı.

Teşvik Katsayılarında Resmi Dayanak Yok!

Teşvik ödemeleri ile ilgili kat sayılarda herhangi bir resmi dayanak olmadan hesaplama yapıldığı ileri süren Özer, Bakanlığın “bu ay bunu uygun gördüm” anlayışı ile hesaplama yaptırmasını eleştirdi.

Sağlıkçılar Katsayı Piyangosu Bekleyecek!

Sağlık Bakanlığının teşvik ek ödemesinde kime ne kadar tutarda ücret vereceğini hesapladıktan sonra kat sayı belirlediğini iddia eden Özer, her ay sağlık çalışanlarının piyango katsayısını bekleyeceklerini belirtti.

Hastane Ortalaması 50 Bin Olsa Bile 1350 TL Ancak Alınır!

Sağlık Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Özer, “mahsuplaşma yoksa nasıl bu kadar düşük ek ödeme olur?” sorusunu yönelttikten sonra cevabını da şu şekilde anlattı:

Sağlık Bakanlığının hekim ile hekim dışına ayrı bir kat sayı belirlediğini, hekim dışı ek ödeme katsayısının 0,06 olduğunu, ortalamanın 50.000 bile olsa brüt 1350 TL ücret hesaplanacağını, zaten ortalamanın da 50.000 olduğu bir hastanenin bulunmadığını belirterek “Sağlık Bakanlığının hesabı böyle olur” diyerek tepkisini ortaya koydu.