“Muhalif doktor” ismi ile sosyal medyada paylaşım yapan bir hekim, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ekonomik durumunu anlattığı bir mail gönderdiğini belirtti. Mail üzerine Sağlık Bakanı Koca’nın kendisini telefonla arayarak bazı sorularına cevap verdiğini aktaran hekim, “çok afaki olmasa da verdiği rakamlar beni tatmin etti” dedi.

Doktorun paylaşımı şu şekilde:

"Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın şahsen mail adresine ekonomik durumumu bildiren mail atmıştım, az evvel saat 00.50 sularında bilmediğim bir numara aradı, açtım, Sayın Bakan. Mailimi okuduğunu ve yasayı anlatmak için aradığını söyledi.

Malpraktis ve emekliliğe yansıyacak ek ödemelerle ilgili çok ciddi düzenleme olduğunu rakamlarla ifade etti. Israrla rakamsal olarak bir ay sonunda alacağım miktarı sordum, mevcut aldığımız 13 bin ₺ nin çok rahat iki katına çıkacağını, üzerine ekstra performans olacağınıve bu ödemenin her ay muntazam olarak yapılacağını, bu ay aldım sonraki ay almadım kaygısı olmayacağını ifade etti. Verdiği rakam çok afaki olmasa da beni tatmin etti.

Sözleşmeli kadrosuyla ilgili de DHY için değil, hekim açığı bulunan Ankara'nın merkez ilçeleri dahil birçok yerde sözleşme kadrosu açılacağını ifade etti. Kendisine mailime dönüş yapıp sahadaki uzmanına açıklama yaptığı için teşekkür ederim."