Sağlık personeline bir müjde verecek misiniz? sorusu üzerine Bakan Koca, "Ben daha önceki toplantılarımızda da bu konuyla ilgili bir çalışma olduğunu, Maliye Bakanlıımızla bu konuylailgili özellikle çalışıldığını söylemiştim. Bugün şunu söyleyebilirim, özellikle Covid'li hastalarla ilgili Poliklinik olsun, servis olsun, yoğun bakım ve benzeri yoğun ilgilenen hekimler ve sğalık çalışanları olmak üzere 1 ağustos'dan itibaren 3 aylık bir zaman diliminde ek ödemenin ödeneceğini söylemek istiyorum."

Ayrıca Covid'li hasta grubuyla daha çok uğraşmayan hekimlerimiz veya sağlık çalışanlarımızla ilgili'de Ocak ayı esas alınarak ayrıca bir düzenleme yapılarak ek ödeme planlanıyor. Aile hekimlerimizle ilgilide ayrıca birşey söylemek istiyorum. Aile hekimlerimizde gerçekten bu dönemde bütün hekim arkadaşlarımız gibi gerçekten yoğun ve özverili çalıştıklarını biliyoruz. Covid'li hastaları semtom takibi yapmak açısından da sürekli devrede olmuş oldular. Özellikle aile hekimlerimize 1 Ağustos itibariyle Covid'li hasta takibi esas alınarak bu anlamda bir ek ödeme olacağınıda söylemek istiyorum.saglik

personelihaber.net

Bunun özellikle sağlık çalışanlarımızın eforunun gayretinin özverisinin fedakarlığının parayla ölçülemeyecek kadar çok çok önemli olduğunu iyi biliyoruz. Bu noktada imkanlar ölçüsünde bir gayretle çaba içinde çözüm getirildiğini bilsinler ve imkanlar ölçüsünde her zaman bu fedakarlığın karşılığını verme noktasında gayret içinde olacağımızı bilsinler.

Özellikle bu dönemde bu yaklaşımı şuan söylediğim ağustos ayı itibariyle olan ek ödeme dahil olmak üzere bu noktadaki gayretlerinden ötürüde sayın Maliye Bakanımızada ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

FACEBOOK GRUBUMUZU TAKİP EDEREK HABERLERDEN İLK SİZ HABERDAR OLABİLİRSİNİZ. TIKLAYIN.