Sivil Memurlar Sendikası tarafından yapılan açıklamada, promosyon görüşmeleri için Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Olur’unun alındığı belirtildi.

Alınan Olur sonrasında Milli Savunma Bakanlığı Bütçe ve Mali Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün koordinesinde promosyon için ilk görüşmeler 12 Ekim 2022 günü yapıldı.

Edinilen bilgilere göre; Ankara ilindeki Milli Savunma Bakanlığı personeline yönelik yapılan görüşmelerde Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yaptığı anlaşmaya istinaden 25 ila 30.000 bin TL aralığında bir promosyon tutarında anlaşmanın yapılması hedefleniyor.

Sivil Memurlar Sendikası tarafından dünkü toplantı ile ilgili yapılan duyuruda; Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Deniz kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Ankara’da konuşlu birliklerde görev yapan 23.000 personeli kapsayan banka maaş promosyonu hakkında MSB Bütçe ve Mali Hizmetler Genel Müdürlüğü koordinesinde yapılan toplantı sonucunda alınan kararlar üyelere duyuruldu.

TALEPLER:

1. Mevcut sözleşmenin fesih edilmesi ve rekabetin artırılması maksadıyla ihaleye girecek bankalardan %51 yerli olması şartının kaldırılarak özel bankalarında ihaleye çağrılması

2. Kurum içinde bulunan uydu şube ve ATM’lerin kaldırılması veya kira ücretlerinden kurum tarafından feragat edilmesi

3. Tekliflerin; toplu olarak ödenmesi ve aylık olarak ödenmesi şeklinde iki seçeneği de kapsayacak şekilde alınması

4. Toplu ödemelerde tayin atama emeklilik gibi durumlarda bankanın geri ödeme almaması mümkün değil ise işçi ve memurların ödemesinin toplu olarak ödenmesi bunlardan tayin, atama, nakil, emeklilik ve fesih gibi durumlarda şahsın kendisinden teminat alınması hususları istenmiştir.

5. Yapılacak sözleşmenin sadece Ankarada konuşlu birlikleri kapsamaması genele hitap etmesi hususunda teklif sunan SİME-SEN ve TÜRK HARB-İŞ Sendikası tarafından konunun hassasiyeti savunulmuştur.

Bu kapsamda söz konusu taslaga nihai karar vermek üzere 14 Ekim cuma günü saat 10’da tekrar toplanılacak ve hazırlanan teklif 17 Ekim pazartesi günü bankalara verilecek, bankalara bir hafta süre tanınacak herhangi bir banka ile anlaşılması halinde mevcut sözleşme sona erecektir

Tüm arkadaşlara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Sivil Memurlar Senkası adına Genel Başkan Kenan Haluk BAYTEMİR