Diğer taraftan Yetkili Konfederasyon Memur Sen, yaptığı basın açıklamasıyla kamu çalışanlarına yapılacak artışta asgari ücret zammının örnek alınması gerektiğini söylemişti.

Memur ve Memur emeklilerinin 2 yılda bir toplanan toplu sözleşme masasından çıkan karara göre zam alıyorlar. Toplu sözleşme zammı Ocak ve Temmuz aylarında memurlara uygulanırken son dönemde artan enflasyon nedeniyle toplu sözleşme zammına ilave enflasyon farkı iyileştirilmesi de yapılıyor.

Asgari ücrete yapılan artışın ardından memur ve emeklileri ile kamu işçilerinin gözünü diktiği ocak ayı maaş zammı ile ilgili Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Tarkan Zengin’den değerlendirme geldi.

Şimdiden bugünkü maaşlar asgari ücretle kıyaslanıyor fakat Aralık ayı tüfesiyle birlikte memur, memur emekli ve BAĞ-KUR emeklilerin maaşları belli olacak. Aralık ayındaki enflasyon tahmini olarak 3 ya da 4 çıkarsa ortalama %18 veya %19 Ocak ayı zammını alacaklar.

'CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN ANLADIĞIM...'

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ceplerindeki zam oranı şimdilik %14-15 civarında. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından anladığım Ocak zammının bununla bırakılmayacağı, memur ve emekliye ilave bir zam yapılacağını düşünüyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir ay önce 'Hem çalışanlarımızın kayıplarını telafi edeceğiz hem de onlara müjdeler vereceğiz' demişti.

'TÜRKİYE'DE 13 MİLYON EMEKLİ VAR'

SSK, memur ve emeklilere yapılacak Ocak zammı aynı şekilde Temmuz ayında da yapılacak. Bunu da unutmamak lazım, emekli maaşı 3 Ocak'ta belli olacak. Emekli sayımız da az değil, 13 milyon emeklimiz var...

MEMUR-SEN'DEN 'ZAM' MESAJI

Memur-Sen'den de memur zammı açıklaması geldi! Memur-Sen'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada 'Asgari ücrete yapılan artış örnek olmalı, diğer sabit gelirliler de korunmalıdır' denildi.

Editör: Haber Merkezi