Pandemi Merkez hastanelerinde çalışan doktorların covid-19 pozitif hastaya bakan ve bakmayan olarak ayrıştırılarak döner sermaye tutarlarının hesaplanmasında gruplaşmaya gidilmesi çalışan doktorlar arasında iş barışının bozulmasına sebep olacağı söyleniyor.


COVİD-19 SAĞLIK BAKANLIĞI TAVAN DÖNER SERMAYE YÖNETMELİĞİ VE YENİ ÖDEMELER ÜZERİNE AVUKAT GÖRÜŞÜ! TIKLAYIN


Sürecin en başından itibaren doktorun yanında yer alan Sağlık Bakanının bu tutumuna rağmen Alt bürokratların özellikle pandemi merkez hastanelerinde doktorlar arasında böyle bir ayrışmaya gitmesi, gayet istikrarlı yürüyen ulusal pandemi mücadelesinde sağlık çalışanlarının moralinin ve iş konsantrasyonunun bozulmasına neden olacağı tepkiler arasında. 

Ankara Şehir Hastanesi gibi Merkez pandemi hastanelerinde acile ve polikliniğe gelen hastalar covid pozitif olsun olmasın sorgusuz kabul edilmekte. Dolayısıyla çalışan tüm sağlık personeli risk altına girmişken, sadece tanısı konmuş hastaya bakan doktorlara döner sermayenin tam katsayı üzerinden ödenmesi huzursuzluk çıkardı. 

Tüm polikliniklerde hastalara covid şüphesi olsun olmasın bakan doktorların ayrıma tabi tutulması Sağlık Bakanımızın bugüne kadar ki adaletli yaklaşımına ters düşmekte ve zaten gönüllülük esasına dayanan pandemi mücadelesine hasar vermektedir.

Ankara Şehir Hastanesinde dağıtılacak olan döner sermayenin doktorların bir bölümüne verilmeyeceği söylentisinin çıkması bile doktorlar arasında infiale yol açtığı gelen bilgiler arasında.

Editör: Haber Merkezi