Hemşirelik bölümü mezunları yurtdışında hemşire olarak çalışarak yaşayabilmektedir.Sağlık ekibinin önemli bir halkasını oluşturan hemşireler, yurtdışında çalışabilmek için hangi şartları sağlaması gerekir?

Amerika’da Hemşire Olarak Çalışmak 2022

Türkiye’de hemşirelik bölümlerinden mezun olmuş kişiler, gidilecek üljeye göre istenen bazı koşulları yerine getirmesi halinde, yurtdışında hemşire olarak çalışabilmektedir. Makalemizin de konusunu oluşturan Amerika’da hemşire olabilmek için; üniversitenin hemşirelik lisans bölümünden mezun olmanın yanında genellikle meslekte en az iki yıllık bir tecrübe gerekliliği aranmaktadır. Öğrenim tecrübe şartlarını yerine getiren bir hemşire adayının İngilizcesinininde iyi derecede olması gerekir.

Bununla birlikte Amerika’da hemşire olarak görev yapmak isteyen bir adayın denklik alma şartı da bulunmaktadır. Denklik şartını yerine getiren kişi Amerika’da çalışmaya gidebilir. Amerika’da hemşire olmak isteyen bir adayın mesleki yeterlilik ve dil öğrenme koşullarını yerine getirdikten sonra ilgili yerlere iş başvurularını gönderebilmektedirler.

Amerika’da Hemşire Olmak İçin Başvuru Süreci

Başvuru süreci için öncelikle Greenkart başvurusu yapılmalıdır. Greenkart çıkması halinde Amerika’da hemşire olarak çalışmak isteyen kişi yukarıda anlattığımız diğer hazırlıkları yerine getirmeye başlar. Kişinin Greenkart başvurusu yapabilmesi için ise pasaportunun bulunması gerekir. Bununla birlikte İngilizceyi iyi derecede bilmeli yine yukarıda anlattığımız gibi en az iki yıllık bir mesleki tecrübeye sahip olması gerekir. Tüm bu şartların ardından Amerika’da hemşire olmak için başvuru yapılabilir.

Amerika Sağlık Sektörüne Dair Birkaç Detay:

Amerika’da işle ilgili her şeyi personel kendisi satın almaktadır. Örneğin hemşire forması, ayakkabı gibi. Formalar ise genellikle ücret olarak yüksek olmaktadır.

Hastaneler çalışanlara personel yemeği vermemektedir. Herkes yemeğini ya evinden getirmekte ya da hastane kafeteryasından satın almaktadır. Evden getirilen yemek kafeteryaya göre daha çok tercih edilmektedir.

Amerika’da soyunma odası diye bir kavram bulunmamakta. Personeller işe formaları ile gidip gelmekte hatta market yada restoranta bile bu şekilde gitmektedirker. Toplu taşımaya da yine formaları ile binmektedirler.

Amerika’da bazı kurumlarda maaşları 2 haftada bir de ödediği olmaktadır.

Üniversite Denkliği Nasıl Alınır?

Denklik gidilecek ülkede yapılacak işle ilgili mezuniyet şartı sırasında ülkenin kişinin mezun olduğu üniversite ile denklik sağlaması gerekmektedir. Denkliğin sağlanması halinde mezun olunan üniversiteye giderek denklik belgesini alabilirsiniz. Daha sonra ise yurtdışında gitmek istediğiniz ülkenin dilini belirli bir seviyede öğrenerek gerekli dil sınavlarından istenen puanı almanız gerekir. Tüm bunların ardından resmi makamlar aracılığıyla gidilecek ülkeye başvuru yapılmalıdır. Başvurunun kabul edilmesi halinde ise bu seferde mesleki yeterlilik sınavı kişinin karşısına çıkar. Dışına gitmek isteyen kişi mesleki yeterlilik sınavından de istenen notu aldığı taktirde gitmek istediği ülkenin hastanelerinde çalışmak için başvuru yapabilecektir.

Amerika’da Hemşire Maaşı Ne Kadar?

2022 itibarıyla Amerika’da bir hemşirenin ortalama aylık maaş 6000 dolar seviyesindedir. Hemşireler için Amerika’da verilen ücret önemli bir avantaj olarak gözükmektedir. Bununla birlikte hemşirelerin çalışma şartları bulunulan eyaletten eyalete göre farklılık gösterir. Aylık ortalama 6000 dolar geliri olan Amerika’daki bir hemşire yıllık 72.000 $ civarında gelir elde eder. Tüm bunlara baktığımızda Amerika’da hemşire olarak çok rahat bir şekilde hayat sürebilirsiniz.

Amerika’da Sıradan Bir Hemşire Neler Yapabilir?

Amerika’da bir hemşirenin ortalama maaşı 6000 dolar seviyesinde. Peki bir hemşirenin aylık hayırlı kazandığı 6000 $’ın ne kadarını temel giderlere harcamaktadır? Bu örneğimizde kuzey Carolina eyaletini ele alacağız.

  • Amerika’da 6000 $ maaş alan hemşire; kiraya yaklaşık 1000 $ ödeder.
  • Süpermarkete aylık gıda ihtiyacı için 450 $ civarında harcama yapar,
  • Cep telefonu faturası ve internet için aylık 100 $ öder,
  • Benzinin tüm dünyada artması nedeniyle bir ayda yaklaşık olarak 150 $’lık benzin maliyeti karşısına çıkar,
  • Amerika’da çalışan hemşirenin arabası varsa araç sigorta ücreti olarak 150 $ ödeyecektir.
  • Haftada birkaç kez Starbucks’a gittiğini de düşünürsek; kahve masrafı olarak da yaklaşık 50 $ aylık ödeme yapacaktır.

Kısaca Amerika’da hemşire olarak çalışan birisi, aylık 6 bin dolar kazancının 2 bin dolarını temel ihtiyaçlarını karşılamak için harcayacak diyebiliriz.

Editör: Haber Merkezi