KASIM AYINDA KPDK'DA GÜNDEME GETİRECEĞİZ

Milyonlarca memur ve memur emeklisini merakla beklediği 3600 ek gösterge sürecine dair açıklamalarda bulundu. 6. Dönem toplu sözleşmede 3600 ek gösterge talebimize ilişkin bir çerçeve karar aldık diyen Yalçın, çerçeve karara göre 3600 ek göstergenin ve ek göstergelerin 2022 yılı içerisinde yetkili konfederasyon memur sen ile çalışılarak tamamlanması ve hayata geçirilmesi oldu dedi. Bu alınan karar gereği Kasım ayı içerisinde önümüzde KPDK toplantısı var diyen Yalçın, bu toplantıda 3600 ek gösterge çalışması ile ilgili takvim konusunda gündeme getireceklerini, startın orada verilmesi için bir planlamamız söz konusu dedi.

İstiyoruz ki konuya ilişkin bir komisyon biran önce oluşturulsun diyen Ali Yalçın, konunun tüm detaylarıyla etraflıca çalışılması gerektiğini ifade etti. 2022’de 2 KPDK toplantısının daha olacağını söyleyen Memur Sen Genel Başkanı, sadece KPDK gündemlerine gelmesinden ziyade, bir planlama dahilinde tüm zaman dilimi içerisinde belli aralıklarla disipline bir çalışma yapılması gerektiğini vurguladı. Bu çalışmanın neden gerektiğini şu sözlerle ifade eden Yalçın, Kamu çalışanları içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın önceden 4 meslek grubu üzerinden ve yöneticiler boyutuyla da sektörel bozulmalar oluşacağı için onlarıda dikkate alarak ifade ettiği bir vaatti 3600 ek gösterge. Bugüne kadar katıldığımız tüm toplu sözleşme görüşmelerinde ek göstergeler konusunun ele alınması gerektiğin dile getirdiklerini açıklayan Yalçın, 3600 ek gösterge beklentimizi ifade eden teklifi hep masaya götürdük dedi.

EK GÖSTERGE SİSTEMATİĞİ TÜM MEMURLAR İÇİN YENİDEN ELE ALINMALI

Yapılacak çalışmada ek gösterge konusunun tüm kamu görevlileri boyutuyla ek gösterge sistematiğinin baştan sona kadar bir gözden geçirilmesine ihtiyaç var diyen Yalçın, siz 3000 göstergeli bir memuru 3600’e çıkardığınızda onun amiri pozisyonundakinin 3600 ek göstergesini de yeniden çalışmanız gerekecek. Çünkü onun 3600’dü. O yüzden bu ek gösterge sistematiği bir merdiven basamağı şeklinde kurgulandığı için bunun toptan ele alınması gerekiyor. Bu yüzden toplu sözleşme metnine 3600 ek gösterge ve ek göstergelerin 2022 yılı içerisinde yetkili konfederasyonla çalışılması şeklinde karar aldık. Bu açıdan ek gösterge sistematiği baştan sona oturulup tatışılacak. Bu da kaç kişiyi kapsıyor, ne kadarı kapsıyor, ne kadarı kapsamıyor, dolayısıyla kapsam nasıl olmalı bunların tamamı tartışmayla belirlenecek. O yüzden bugünden şu var bu yok diye kurulan cümlelerin hiçbir geçerliliği yok.

Son günlerde Lisans Üniversite mezunlarını kapsayacak şekilde düzenleme çıkacak söylentileri kendisine sorulan Ali Yalçın, toplu sözleşme kararı yazılırken böyle bir sınırlamayı kabul etmediklerini ifade ederek, bu konu komisyon marifetiyle çalışılacak, sinüs, kosinüs, tanjant, kotanjant bütün boyutlarını oturup tartışmak lazım dedi.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI % 65 ARTACAK

2200 ek göstergeden yararlanan ve düzenleme sonrası 3600 ek göstergeye yükselecek olan kamu görevlisinin aylık gelirinde 251.72 TL artış olacağını aktaran Yalçın, "2008 öncesi göreve başlayan ve 30 yıl hizmeti bulunan kamu görevlisinin 3600 ek göstergeye yükselmesi durumunda tazminata yansıtma oranı yüzde 85'ten 145'e yükselecek.

En düşük devlet memuru maaşında da yüzde 65'e yakın artış olacak. Emeklilik maaşında 1.100 TL, emeklilik ikramiyesinde 38 bin TL artacak" dedi.

5434 ile 5510'a tabi personel arasında maaşı ve sosyal güvenlik haklarında ayrım olduğunu belirten Yalçın, Memur-Sen'in teklifleri arasında bunu ortadan kaldıracak hükümlerin de bulunduğunu ifade etti.