Konuyla ilgili köşe yazarı Lale Akasoy'a değerlendirmelerde bulunan Sağlık Komisyonu üyesi Bursa Milletvekili doktor Mustafa Esgin, anlamlı ve tatminkar bir iyileştirme düzenlemesi hazırladıklarını belirttikten sonra sabit ek ödemelerin maaşın içinde yer alacağını duyurdu.

EN AZ ARALIK AYINDAKI ARTIŞLAR YAPILACAK

Aralık ayında önce Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edilen ardından ani bir kararla geri çekilen düzenlemeye atıfta bulunan Sağlık Komisyonu üyesi Esgin, en az aralık ayında belirtilen rakamları sağlayacak bir gelir artışı üzerinde çalıştıklarını vurguladı.

DÖNER ALAMAYAN ÇALIŞANLARDA DÖNER ALACAK

Konuyla ilgili yoğun bir çaba harcadıklarını belirten Esgin, hekimlere ve sağlık çalışanlarına ek ödeme sistemi üzerinden yeni kazanımlar sağlanacağını ayrıca döner sermayeden pay almayan hastanelerde çalışanlara da ödemeler yapılacağını açıkladı.

ESGİN: BAYRAMI İŞARET ETTİ

Çalışmayla ilgili ön görüşünü dile getiren Esgin, tahminimize göre ya bayram ya da bayram sonrası hekimlere ve sağlık çalışanlarına düzenlemeyle ilgili duyuru‘nun yapılacağını söyledi.

4 AYDIR YENİ DÜZENLEME İÇİN ADIM ATILMADI

Diğer taraftan aralık ayında geri çekilen yasa teklifinde pratisyen hekimlere 2500, uzman hekimleri 5000 TL olmak üzere zam yapılacağı, pratisyen hekimlerin ek göstergesinin 13.000’den 33.000’e çıkarılacağı, uzman hekimler ile diş hekimleri de dahil ek göstergeleri 17.000 olan çalışanların ek göstergelerinin 40.000’e çıkartılacağı ve söz konusu zammında emekliliğe yansıtacaklacağı duyurulmuştu. Ancak aradan geçen dört aya rağmen hükümet kanadı geri çekilen düzenlemeyle ilgili yeni bir teklifi ne sağlık komisyonuna dolayısıyla ne de Türkiye Büyük Millet Meclisine getirmiş değil.

HEKİMİN İSYANI: HALA NE BEKLENMEKTEDİR?

Öte yandan ekonomik zorluklar içerisinde olduklarını belirten hekimler her platformda sıkıntılarını dile getirmeye devam ediyorlar. Bununla ilgili bir hekim şu açıklamayı yaptı: Üniversite sıralamam 3 BİN. Asistan doktorum ve maaşım 10.000 TL. Kuzenim 200 BİN sıralamayla iki yıllık harita mühendisliğini bitirdi ve belediyede çalışıyor, maaşı ise 16.000 TL. Kuzenimin eşi Dde açıköğretim okudu, belediyede işçi. Onun maaşı da 10.250 TL. Aralıkta iptal edilen doktor zammının üzerinden ise aylar geçti. Ne beklenmektedir hala? şeklinde durumunu ortaya koydu.