Ak Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu Meclis’te düzenlediği haftalık basın toplantısında sağlık çalışanlarının mali haklarının iyileştirilmesini de içeren kanun teklifini yasalaştırmak için bu hafta mesai yapacaklarını kaydetti.

DÖNER SERMAYE SİSTEMİ SAĞLIKÇILARIN TAMAMINI KAPSAYACAK

Performansa dayalı döner sermaye ödemelerini sağlık çalışanlarının tamamını kapsayacak şekilde genel bütçe üzerinden yapılabilmesine imkan tanıyan düzenlemenin bu hafta genel kurul gündemine getirileceğini kaydeden Akbaşoğlu, çıkaracakları kanun teklifi ile “sağlık bakanlığı bünyesinde 5000 yeni sözleşmeli doktorun istihdamını da sağlayacaklarını bu konudaki iyileştirmelerin yansıması olarak karşımıza çıkıyor” şeklinde konuştu.

MAAŞ İYİEŞTİRMELERİ TEMMUZ'DA YAPILACAK

Çalışanların durumlarının iyileştirilmesine dair önemli bazı başlıkların önümüzdeki temmuz ayında hayata geçirileceğini kaydeden Akbaşoğlu bugüne kadar Ak Parti olarak toplumun hiçbir kesimini enflasyona ezdirmediklerini hiçbir zamanda ezdirmeyeceklerini belirterek “toplumun bütün kesimlerine dönük olumlu adımları atmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

ENFLASYON FARKI ÖDENECEK

Memur ve emeklilere Temmuzda enflasyon farkı ödeneceğini hatırlatan Akbaşoğlu, “nice güzel adımların bir başka versiyonunu milletimizin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulması için temmuz ayı içerisinde hep beraber görmüş olacağız. Hem fiyat istikrarının sağlanması hem de maaşların, ücretlerin artırılması suretiyle bütün olumlu adımların peşi sıra” geleceğini söyledi.