Kamu çalışanlarının ve emeklilerin bankalardan aldıkları promosyon tutarları gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Emeklilere yönelik promosyon ödemeleri 10.000 TL seviyesini görmüş durumda.

Diğer taraftan bankalar üniversite personeli maaş promosyon ihalelerinde ise adeta birbirleriyle yarışıyor. Türkiye Ekonomi Bankasının Anadolu Üniversitesi çalışanlarına verdiği 41.500 liralık rekor promosyon anlaşması bunun son örneği oldu.

Kamu çalışanlarının yanında özel sektör kuruluşları da personellerinin promosyonunu artırmak için harekete geçmiş durumda. Bursa’daki Oyak Renault fabrikasındaki çalışanlara 2 yıl süre için 72.500 liralık promosyon ödemesi yapılacak iddiası geldi.

72.500 LİRALIK PROMOSYON ÖDEMESİ!

Bursa’da bulunan OYAK RENAULT fabrikasında ki yaklaşık 6000 çalışana yönelik 72.500 liralık promosyon anlaşması yapıldığı iddia edildi. OYAK RENAULT fabrikasında yetkili sendika olan TÜRK METAL SENDİKASI ile Akbank arasında imzalandığı öne sürülen promosyon anlaşmasına göre 6000 çalışana 2 yıl süre için 72.500 TL promosyon ödemesi yapılacak.

SENDİKA VE AKBANK SESSİZ!

72.500 liralık promosyon tutarının 25 Eylül’de çalışanlarının hesabına yatırılacağı iddia edilirken ne Akbank kanadından ne de Türk Metal Sendikası kanadından konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Konuya ilişkin 'Ak Bank Destek' tarafından sitemize gönderilen mesaj:

Merhaba, müşterimiz Oyak Renault ile bankamız arasındaki maaş sözleşmesi süreci devam etmekte olup konuyla ilgili yayınlanan haber ve sosyal medya paylaşımları gerçeği yansıtmamaktadır.

(Haber akşam saatlerinde güncellenmiştir)

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKOR KIRMIŞTI

Haberimizin başında da belirttiğimiz gibi bankalar üniversitelerle yapılan promosyon anlaşmalarına ise aşırı rağbet gösteriyorlar. Geçtiğimiz haftalarda Anadolu Üniversitesi çalışanlarının maaş promosyon ücreti 41,500 TL ile Türkiye rekoru getirmişti.

Anadolu Üniversitesi’nin çalışanları için yaptığı promosyon ihalesinde 41.500 TL ücrete anlaşılmış, üniversitede çalışan 5500 personelin tamamına 3 yıl için bu ödenemin yapılacğaı açıklanmıştı.

Editör: Haber Merkezi