2011 yılı itibariyle Bakanlık bünyesinde görev yapan 4924 sayılı kanuna tabi çalışan 17 bin sağlıkçı ile 4/B sözleşmeli statüde ebe, hemşire ve att vb ünvanlar da çalışan 45 bin sağlık çalışanına 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 657 sayılı kanuna getirilen geçici madde kapsamında 657 kadrolarına geçirilmişti.

Bilindiği üzere 2011 yılına kadar 657 tabi memurlara her yıl verilen sicil notunun 90 ve üstünde olması kaydıyla 1 kademe ilave ediliyordu. 2011 yılı itibariyle kaldırılan bu uygulamadan sonra 8 yıl  içinde herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara, aylık derecelerinin yükseltilmesinde dikkate alınmak üzere bir kademe ilerlemesi uygulanmaya başlandı. 

2011'de kadroya geçen ve daha önce '' gizli sicil terfisi'' almayan 60 binden fazla sağlık personeline geçtiğimiz günlerde 1 kademe verildi. 

DERECE KADEMENİN ÖNEMİ

Sağlıkta derece kadamenin en önemli faydası alınacak sabit ek ödeme miktarının artması ile ilgili. Personel Sağlık olarak derece ve kadameye göre hangi sağlık personeli ne kadar sabit ek ödeme alır hesapladık. Ulaşmak için tıklayınız.

Sabit Ek Ödemenin dışında maaş çarpanı ve katsayılarıda değiştiği için maaşlarda artışda meydane gelir. Yine derece kademe emekli maaşı ve emekli ikramiyesini doğrudan etkiler.

Sabit ek ödeme nasıl hesaplanır? görmek için tıklayınız.