Bursa Büyükşehir Belediyesinde görev yapan toplam 13 Bin personele 27.000 TL promosyon tutarı dağıtılacak. (5.500 TL cayma bedeli düşüldükten sonra 21.500 TL net ödenecek.)

Büyükşehir Belediyesinde görev yapan yaklaşık 13 BİN personelin merakla beklediği promosyon sözleşmesiyle ilgili de önemli bilgileri aktaran Başkan Aktaş, Yapı Kredi Bankası ile 27.000 TL’ye anlaşma sağladıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Aktaş, önceki banka ile yapılan sözleşmeden cayma bedeli olarak 5.500 TL düşüldüğünde, belediyede görev yapan bürokrattan temizlik işçisine tüm personelin cebine net 21.500 TL gireceğini duyurdu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, değişen ekonomik koşullar sonrasında promosyon sözleşmesinin güncellenmesi ile ilgili talepler sonrasında daha önce farklı bir banka ile yapılan promosyon sözleşmesini iptal ederek, Yapı Kredi Bankası ile 27.000 liralık yeni bir anlaşma yapmış oldu. 5.500 TL cayma bedeli düşüldükten sonra 21.500 TL net ödenecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı BİNTED şirketinde çalışan 5100 işçi yakından ilgilendiren toplu sözleşme ek protokolü imza altına alındı. Yeni imzalanan toplu sözleşme ek protokolün çerçevesinde 14 Mart 2024 tarihine kadar geçerli ek sözleşme imzalandı. 15 Eylül 2022 tarihinden itibaren %26.97 enflasyon oranında iyileştirilen ücret maddesine ilaveten diğer bazı maddelerinde de iyileştirme sağlandı.

İşçilerle yapılan ek protokol imza töreninde bir konuşma yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yemek ücretinin nakit olarak ödenmek üzere günlük brüt 39,66 TL’ye yükseltildiğini söyledi.

Diğer taraftan yemek ücretinin 6 aylık periyotlarda enflasyon oranında artırılması konusunda da işçi sendikası ile anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

İşçilere ödenecek yol ücretinin de nakit olarak günlük brüt 20,98 TL’ye yükseltildiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı, uzun hat tarifesine yapılacak ücret artış oranınında artırıldığını söyledi.