Kamu bünyesinde ve KHK sisteminde kadrolu bir şekilde çalışma hayatına devam eden 4D taşeron işçiler için ücret oran tanımlamaları sırasında yeni bir nokta hedef alınacak. Minimum fiyat zam oranları görüşmelerde devam edecek. 2020 yılı içerisinde sözleşmeleri sona eren 4D taşeron işçiler için yeni yarıyıl içerisinde ne gibi değişiklikler olacağı bir hayli merak ediliyor. Bu zorlu günler içerisinde 4D taşeron işçi için nasıl mali ve sosyal haklar gelecek en merak edilen konulardan bir tanesi olurken yüzdelik dilim, maaş zammı ve tayin hakları son durumlar belli olmaya başladı.

1 Temmuz 2020 tarihinde başlayan TİS süreci ardından kişilerin sendikaları sona erdi ve kendileri için sendika seçimlerine başladılar. 4D taşeron işçi maaşlarına gelecek zamlar için beklentiler her geçen gün artış göstermeye devam ederken sonunda beklenen açıklama geldi.

TİS tarihi…

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışma hayatına devam eden 4D taşeron işçiler için toplu iş sözleşmeleri ne zaman ve hangi şartlar olacak diye merak ediliyor. Fakat konu hakkında araştırmalar her ne kadar hız kazanmış olsa bile hala resmi bir açıklama gelmedi. Fakat uzmanlar tarafından gelen yorumlara bakılacak olduğu zaman 2021 TİS tarihleri için belirli bir tarih veremeseler bile yakın bir tarih veriyorlar. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı ile beraber Türk iş sendikası arasında meydana gelerek netlik kazanacak olan resmi görüşmeler yaz ayı gelmeden başlayacak gibi duruyor. 1 Ekimde tüm sözleşmelerin sona ermesinden sonra 4D taşeron işçiler artık hak ettikleri maddi ve sosyal hakları alabilmek için dört göz ile gelecek araştırmalara çevrildiler. Bu zorlu günlerde eğer beklentileri gerçek olursa maaşlarına yüzde 16 ila 20 arasında zam gelmesi de söz konusu olabilir.