Düzenlemeyle ilgili son toplantının 10 Mayıs tarihinde yapılacağı duyurulurken; Öğretmen, Polis, Hemşire ve Din Görevlilerinin 2023 yılı itibari ile ek göstergelerinin 3600 olması bekleniyor.

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin merakla beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesinde son aşamaya gelindi kaydedildi.

Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kamuoyuna yaptığı açıklamaların ardından düzenlemeye ait çalışmaların hız kazandığı belirtilirken 10 Mayıs 2022 tarihinde 3. ve son toplantının yapılacağı aktarıldı.

Çalışmaları yürüten bürokratların ilgili Bakanlardan aldıkları talimata göre; 3600 ek gösterge düzenlemesinde hedef olarak 2022 yılı sonuna kadar düzenlemenin yasalaşmasını baz aldıkları kaydedildi.

Diğer taraftan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in de yaptığı açıklamalar üzerine 3600 ek gösterge artışı ile beraber emekli ikramiyelerinde ve maaşlarında gözle görülür artışlar beklenirken çalışan kesimin maaşlarında ise kamuoyundaki beklenti kadar bir artış olmayacağı uzmanlar tarafından kaydedildi.

Düzenlemeyle Öğretmen, Polis, Hemşire ve Din Görevlilerinin yanında yöneticileri kapsayacak unvanlardaki kamu çalışanlarının ek göstergelerinde artış yapılacağı dile getirilirken diğer unvanlarda da ek gösterge artışının kapsama dahil edilmesi taslak çalışmalarının devam ettiği ileri sürüldü.

Ek gösterge düzenlemesi ile beraber çalışan ile emekliler arasındaki ücret kaybının giderilmesi hedeflenirken emekli maaş ve ikramiyelerinde ise ciddi şekilde artışlar olacağı kaydedildi.