Hekimler aralık ayında yapılması planlanan ama adaletsiz olacağı tepkileri üzerine geri çekilen ve onlarca kez sözü verilen mâli iyileştirmelerle ilgili çalışma aylardır beklerken, 3600 ek göstergede yapılacak olan değişiklik taslağını geçtiğimiz gün yayınlamıştık. Detayları için tıklayınız.

Yapılacak olan değişiklikle sadece Hemşirelik Yükseköğrenimini bitiren hemşirelere 3600 ek gösterge verileceği, lisans tamamlama ile 4 yıllık bitiren hemşireler başta olmak üzere sağlık memuru, ebe vb. unvanların yanında doktorların ek göstergelerinde herhangi bir değişiklik olmayacağı görüldü.

Diğer taraftan hekimler tarafından sosyal medya aracılığıyla yapılacak düzenlemeye tepki gösterildi. Yapılan eleştirilerde "alınan eğitim, yüklenen sorumluluk ve mesleğin ağırlığı göz önüne alındığında pratisyen hekimin ek göstergesinin yüksek olması gerekirken, 14 yıl eğitim gören yan dal uzman hekiminin dâhi lisans mezunu hemşirelik yükseköğrenimi tamamlamış hemşire ile aynı ek göstergeye sâhip olması adaletsizlik olarak nitelendirildi.

Taslak:

 

Editör: Haber Merkezi