Biliyorsunuz, farklı branşlarda görev yapan binlerce devlet memuru nefeslerini tuttu ve ocak ayında meclise geleceği belirtilen 3600 ek göstergenin nasıl düzenleneceğine kilitlendi...

En çok merak edilen ise 3600 ek göstergenin ne zaman çıkacağı ve kimleri kapsayacağı mevzusu...

3600 ek gösterge konusuna dair son açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmıştı ve "Personelimizin önemli bir kısmını kapsayan 3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz..." demişti.

Öncelikle,3600 ek gösterge; memurların, aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinde belirleyici unsurlarından biri. Memurların maaş hesabında kullanılan ölçütlerden birisi olan ek göstergedeki artış mevcut maaşları artırmakla birlikte asıl etkiyi emeklilik ikramiyesine ve emekli maaşına yapıyor.

***

Konu ile ilgili açıklamada bulunan TÜSÇAD Başkanı (Tüm Sağlık Çalışanlar Derneği) Metin Altundal, sağlık kurumlarında 3600 ek göstergenin sadece hemşireleri kapsamasının ayrımcılığa neden olacağını savunarak, "Bu şekliyle bu düzenleme huzurun tam ortasına atılan bir bomba olur!" diyerek sert tepki gösterdi.

Başkan Altundal, siyasilerin sağlık çalışanlarını oy deposu olarak görmelerinden bıktıklarını da ifade ederek şunları söyledi:

"Seçim meydanlarında verilen vaatler ısıtıp ısıtılıp önümüze getiriliyor... Seçmenlerine oy isterken sağlıktaki başarıları anlata anlata bitiremeyenler sıra sağlık çalışanlarına gelince cimri, sessiz ve sağır oluyor... 3600 ek göstergenin sadece hemşirelere verilmesine karşıyız. Bu iş barışını ve huzuru bozar. 4 yıldır bekliyoruz. Neden seçime bırakıldı bu iş. Bizi yönetenlerin bizleri ayrıştırmasından bıktık. Sağlık ekip işidir. Sağlık memuru olmadan hemşire, hemşire olmadan doktor, doktor olmadan kurumlar bir işe yaramaz... "

***

Sağlık emekçilerine gelince...

 "Çok az zamanımız var!" deyip kolları sıvayan sağlık emekçileri seslerini duyurmak için tweeter etkinliği başlatıyor...

Hatta CİMRER'e de yazacaklarmış...

"Sağlıkçılar arasında ayrım yapılmaz. Hepimiz birbirimizi tamamlıyoruz..." diyen sağlık emekçileri bakın sosyal medyada neler paylaşıyorlar:

"Talep etmezsek hiçbir şey elde edemeyiz. Birlikte güçlüyüz. Bu tüm sağlık çalışanlarının hakkı. Özellikle bu pandemi döneminde verdiğimiz mücadele unutulmamalı... Birbirimizi ötekileştirmemeliyiz... Mevcut düzenleme hemşire, polis, din görevlisi ve öğretmeni kapsıyor..."

Yazımızın başında da yazdık ya!

Sağlık emekçileri ocak ayında meclise getirilmesi beklenen 3600 ek göstergeyi merakla, heyecanla bekliyorlar...

Haydi hayırlısı!

Lale Akasoy-Yeni Dönem

Editör: Haber Merkezi