Polisöğretmenhemşire ve din görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesine ve tüm sağlık çalışanlarının 3600 ek gösterge kapsamına alınması önerisine ilişkin soru önergesi Meclis Başkanlığına sunuldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından yazılı olarak yanıtlanması konusunda gereğini arz ederim. 09.06.2020 Saygılarımla. Ali Fazıl KASAP Kütahya Milletvekili 

1) Polis, öğretmen, hemşire ve din görevlileri için 2018 Mayıs ayında vaat edilen 3600 ek gösterge ne zaman verilecek? 

2) Koronavirüs salgını ile birlikte cansiperane bir şekilde görev yapan tüm sağlık çalışanlarının da 3600 ek gösterge kapsamına alınması konusunda bir adım atmayı düşünüyor musunuz? 

Polis ve jandarmaya ek ödeme ve 3600 ek gösterge önergesi

Ek ödeme sağlanması birincil talep olmakla birlikte zorlu çalışma koşullarının polis ve jandarmalar üzerinde yarattığı olumsuz etkilerin giderilmesine yönelik sosyal çalışmalar ve/veya destek çalışmaları yapılmakta mıdır? Yıllardır gündemde olan, bununla birlikte bir türlü hayata geçirilmeyen "3600 Ek Gösterge" meselesinde, üzerinde çalışılan herhangi bir plan mevcut mudur? Bakanlığınızın bu konudaki görüşü / tutumu nedir?

Pandemi sürecinde polis ve jandarmaların karşılaştıkları sorunlara ve ek ödeme yapılması önerisine ilişkin soru önergesi verildi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Aşağıdaki sorularımın, Anayasa'nın 98. maddesi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü'nün 96. ve 99. maddeleri uyarınca T.C. İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. 11.06.2020 Saygılarımla, Av. Aysu BANKOĞLU/ BARTIN MİLLETVEKİLİ 

Hayatımızı gerek sağlık anlamında, gerekse de ekonomik anlamda son derece derinden etkileyen ve bu etkilerini de esas itibarıyla halen devam ettiren yeni tip Koronavirüs (COVID 19) salgını, girmiş olduğumuz "normalleşme" sürecine rağmen varlığını sürdürmektedir. 

Bu süreçte, hem şehrim Bartın'da, hem de ülkemizin tüm illerinde en ön saflarda yer alan tüm sağlık çalışanlarımızın emekleri ve ortaya koydukları fedakârlık, hiçbir biçimde yadsınamaz. Bununla birlikte aynı süreçte büyük efor sarf eden bir diğer grup ise polis ve jandarmalarımızdır. Gerek belirli sosyal yardımların ihtiyaç sahibi yurttaşlarımıza ulaştırılması yönünden, gerekse de şehir giriş-çıkışlarının yasaklandığı dönemde kontrol işlemleri bakımından, polis ve jandarma tarafından büyük mesai harcanmıştır. 

Tüm bu gerçekler ışığında, pandemi döneminde sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı günlerde dahi etkin biçimde görev yapıp çalışan yurt sathındaki tüm polis ile jandarmaların da, ekonomik ve sosyal anlamda desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Kamu emekçilerine sağlanan ücretlerin genel düzeyinin yeterli olmayışını da dikkate aldığımızda, bu tür bir ekonomik ve sosyal desteğin son derece elzem olduğu kanaatindeyiz. 

1) Özellikle COVID-19 dönemi yönünden, polis ve jandarmaların karşılaştığı sorunların çözülmesi maksadıyla Bakanlığınız tarafından ortaya konmuş herhangi bir çalışma bulunmakta mıdır? 
2) Polis ve jandarmaların gösterdikleri emeğin karşılığı olarak ve aynı zamanda, moral ve motivasyonlarını da diri tutabilmek için "ek ödemeler" yapılacak mıdır? Şayet bu sorunun cevabı olumluysa Bakanlığınız tarafından nasıl bir planlama öngörülmektedir? 
3) Ek ödeme sağlanması birincil talep olmakla birlikte zorlu çalışma koşullarının polis ve jandarmalar üzerinde yarattığı olumsuz etkilerin giderilmesine yönelik sosyal çalışmalar ve/veya destek çalışmaları yapılmakta mıdır? 
4) Yıllardır gündemde olan, bununla birlikte bir türlü hayata geçirilmeyen "3600 Ek Gösterge" meselesinde, üzerinde çalışılan herhangi bir plan mevcut mudur? Bakanlığınızın bu konudaki görüşü / tutumu nedir?