Memur-Sen ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 6. Dönem Toplu Sözleşme’de imza altına alınan “3600 ek gösterge ve ek göstergelere ilişkin düzenleme yapılması” konusunda ikinci komisyon toplantısı gerçekleşti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın yanı sıra Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkanları ve sendika temsilcileri katıldı.

Memur-Sen tarafından ek göstergelere yönelik düzenlemenin bütün kamu görevlilerini kapsaması ve Tazminat Yansıtma Oranları’na ilişkin adaletsizliğin giderilmesi gerektiğinin ifade edildiği toplantıda konuşan Genel Başkan Yalçın, bir sonraki toplantıya kadar kamu idaresi ile Memur-Sen’e bağlı sendikaların teknik heyetlerinin periyodik şekilde istişarelerde bulunarak kamu görevlilerinin beklentilerini aktaracaklarını ifade etti.

Ek Gösterge Komisyonu 3. Toplantısını 10 Mayıs’ta Yapacak

Bakanlıkta yapılan görüşmenin ardından açıklamada bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, ek gösterge komisyonunun 10 Mayıs’ta tekrar bir araya geleceğini söyleyerek “Ek gösterge çalışmasının ikinci toplantısını bugün gerçekleştirdik. İlk toplantıda kamu idaresi tarafından mevcut personel sayıları ve ek gösterge sistemine ilişkin verilerin yer aldığı bir sunum yapılmıştı. Bugünkü toplantıda, ek göstergelere yönelik düzenlemenin bütün kamu görevlilerini kapsamasını ve tazminat yansıtma oranlarına ilişkin adaletsizliğin giderilmesi gerektiğini aktardık. 10 Mayıs’a kadar karşılıklı çalışmamız kesintisiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen ve bağlı sendikalar olarak kamu görevlilerinin beklentilerini karşılamak üzere görüşmelerin bu sürede devam edeceğini vurgulayan Yalçın, 10 Mayıs'ta ek gösterge ve tazminat yansıtma oranlarına ilişkin taslak oluşmasını beklediklerini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi