Emeklilik ek göstergelerinin 3600'e çıkarılması konusundaki çalışmaların akıbetine ilişkin TBMM'ye sunulan soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Aşağıdaki sorularımın, Anayasa'nın 98. maddesi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü'nün 96. ve 99. maddeleri uyarınca T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Dr. Berat ALBAYRAK tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. 11.06.2020 Saygılarımla, Av. Aysu BANKOĞLU/ BARTIN MİLLETVEKİLİ 

3600 Ek Gösterge meselesi, özellikle 24 Haziran 2018 Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Seçimleri'ne giden süreçten beri başta polislerimiz olmak üzere kendilerine söz verilen tüm kesimler tarafından gerçekleşmesi beklenen bir vaat konumundadır. Bahse konu vaat, İktidar partisinin seçim beyannamelerinde de yer almıştır.saglikpersonelihaber.net

Özverili çalışmalar ortaya koyan polislerimiz, öğretmenlerimiz, hemşirelerimiz ve diğer tüm kamu görevlilerimize "Ek Gösterge" konusunda verilmiş sözlerin, bir an evvel gerçekleştirilmesinin önemli olduğuna inanıyoruz. İlgili kamu görevlilerimizin son derece değerli emek ve çabaları, böylece emeklilik dönemlerinde karşılığını bulabilecektir. 

1) Yıllardır gündemde olup söz verilmesine karşın bir türlü hayata geçirilmeyen "3600 Ek Gösterge" vaadi konusunda, hâlihazırda herhangi bir çalışma yürütülmekte midir? CHP'nin de tam destek sunacağını açıkça beyan ettiği konu hakkında çalışmalar ne durumdadır? 
2) Bahse konu sürecin ne zaman başlaması planlanmakta mıdır? Bu hususta nasıl bir yol izlenecek ve detaylar ne olacaktır? 
3) Emeklilik ek göstergelerinin "3600"e çıkarılması kapsamına hangi meslek mensupları alınacaktır? 24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ifade edildiği şekliyle "polislerimiz, öğretmenlerimiz, hemşirelerimiz ve din görevlilerimiz", böyle bir çalışmanın kapsamına alınacak mıdır? 
4) "3600 Ek Gösterge"nin yanı sıra kamu görevlilerinin özlük hakları hususunda, başka ne gibi iyileştirmeler planlanmaktadır?