Başta polis, hemşire, öğretmen ve din görevlileri olmak üzere birçok iş kolunda ek gösterge ile ilgili önemli adımların atılması umut ediliyor. Düzenleme kapsamında görevlerindeki süreyi doldurarak emeklilik hakkı kazanan vatandaşların da bu yeni gelişmelerde faydalanması bekleniyor. Memurların aylık ücreti, emekli ikramiye ve aylıklarının hesaplanması adına bir yöntem olarak kullanılan ek göstergenin yüksek olması, emeklilerin de alacakları maaşları yakından ilgilendiriyor.

Farklılık Gösteriyor

3600 ek gösterge beklentisi içinde olan çalışan ve emeklilerin görev yaptığı unvanları, hizmet sınıfları ve dereceleri, ek gösterge rakamlarını fazlasıyla etkiliyor. Düzenleme sonrasında ise, memurların ek gösterge cetvelleri sil baştan belirlenecek. Dolayısıyla ek gösterge halinde hem görev ücretleri hem de emekli maaşları, çalışan vatandaşlara olumlu yönde etki edecek. Aynı zamanda yeni gösterge sayesinde kamuda yükselmenin de önü açılmış olacak.

Yüzde 20 Artış Bekleniyor

Meclis’te gündem olup, sonrasında da uygulamaya girmesi beklenen ek gösterge ile beraber ikramiye ve maaşlarda doğrudan yüzde 20’lik artış bekleniyor. Yürürlüğe girmesi halinde, öncelikle polis, öğretmen, din görevlileri ve hemşire maaşları başta olmak üzere pek çok iş kolu, hem mevcut maaş hem de emekli ikramiyesi doğrultusunda olumlu yönde etkilenecek.