3600 ek göstergeye hak kazanarak emekliye ayrılan kamu görevlilerinin 2020 yılının ikinci yarısındaki emekli maaşı bilgilerine yer verdiğimiz bu yazımızda, ilgililerin makam tazminatından yararlanma durumları da dikkate alınmıştır.

Ek göstergesi 3600 olanların emekli maaşı

Yükseköğrenim mezunu olarak, aylık seviyesi bakımından 1. dereceye ulaşan kamu görevlilerinden bazıları 3600 ek göstergeden yararlanabiliyor. 

Bu çerçevede, emeklilik bakımından 3600 ek göstergeye hak kazanmış olup, hizmet süresi 25-40 yıl aralığında olan ve 1/4 seviyesinden emekliye ayrılmış veya ayrılacak olan kamu görevlilerinin, makam tazminatından yararlanma durumları da dikkate alınarak 2020 yılının ikinci altı ayında alabilecekleri emekli maaşı miktarının ne kadar olacağı,  olarak hazırladığımız aşağıdaki  Tabloda gösterilmiştir.

Tablo, 15 Ekim 2008 tarihinden önce TC Emekli Sandığı Kanununa tabi bir göreve başlamış olan memur emeklilerine yönelik olarak hazırlanmıştır.

NOT:
*Emekli aylığı hesabına, emekli aylığının %4’ü oranındaki ek ödemeler dahil edilmiştir.
*Kadrosuzluk tazminatı ödemeleri ile bazı emeklilere aylık 100 TL tutarında yapılan ödeme, Tabloda emekli maaşı miktarına dahil edilmemiştir.
*Uzman tabip ve uzman diş tabiplerine ödenen aylık 2626 TL, uzman olmayan tabip ve diş tabiplerine ödenen aylık 2008 TL tutarındaki ilave emekli maaşı tutarları dikkate alınmamıştır.