Önümüzdeki günlerde 3600 ek gösterge düzenlemesi ile alakalı kamuoyunun bilgilendirilmesi beklenirken 3600 ek gösterge düzenlemesinin kimleri nasıl kapsadığı, maaşlar ve emekli ikramiyelerinin ne kadar artacağı, emekli memurların ikramiye farkı alıp almayacağı gibi konularında NTV'de program yapan Prof. Dr. Cem Kılıç önemli açıklamalar yaptı.

NTV’de çalışanlarla ilgili konularda önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Cem Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3600 ek göstergeyi ilk dile getirdiğinde polis, öğretmen, hemşire ve imamların düzenlemeden faydalanacağını açıkladığı hatırlatarak kamuoyunun beklentileri ve komisyon toplantıları sonrasında süreç içerisinde yapılan değişiklikler olduğuna dikkat çekti. Sadece ek göstergesi 3600’ün altında olan ünvanları için değil bütün ünvanları için bir çalışma yapılması gerekliliğine dikkat çeken Prof. Dr. Cem Kılıç, bakanlıklarının sendikalar tarafından da dillendirilen bütünsel çalışma ile ilgili çalışmalar yürüttüğünü kaydetti. Yardımcı hizmetler sınıfı kadrolarında yer alan memur sınıfının hiçbir ek göstergeden yararlanamadığını söyleyen Prof. Dr. Cem Kılıç, bu sınıfta görev yapanların bir ek göstergeye kavuşmaları ve maaşlarının arttırılması gibi tamamlayıcı bir çalışmanın yürütüldüğünü söyledi.

3600 Ek Gösterge Maaşları Ne Kadar Etkileyecek?

NTV yorumcusu Prof. Dr. Cem Kılıç, 3600 ek göstergenin maaşlarda ne kadar etki yaratacağını dair soruya öğretmen unvanı üzerinden cevap verdi. Bir öğretmenin şu anda 3000 ek gösterge ile 7956 TL maaş aldığını 2022 Ocak ayı itibari ile de emekli bir öğretmenin aylığının da 5627 TL olduğunu söyledi. 3600 ek gösterge düzenlemesi ile beraber 7956 TL olan 3000 ek göstergedeki bir öğretmenin maaşının 3600 ek gösterge çıktığında 100 TL’ye yakın bir azalma ile 7856 TL civarında olacağını belirten Prof. Dr. Cem Kılıç, mevcut ek gösterge ile emekli olan öğretmenin 5627 TL olan emekli aylığının ise 3600 ek gösterge düzenlemesinden sonra 6861 TL’ye çıkacağını belirtti. 1234 liralık 3600 ek gösterge artışının emekli aylığına yansıyacağını söyleyen Prof. Dr. Cem Kılıç, emekli ikramiyelerinde diğer meslek gruplarında olduğu gibi yaklaşık 45.000 liralık bir artışın yaşanacağını açıkladı. Profesör Kılıç, 3600 ek gösterge konusunda mevcut maaşlardaki artış dan ziyade emekli maaş ve ikramiyeleri üzerinde artış olacağını kaydetti.

3600 Ek Göstergeden Daha Önce Emekli Olmuş Memurlar İkramiye Farkı Alabilecek mi?

3600 ek gösterge düzenlemesinin emekli ikramiye farkı doğurup doğurmayacağına dair Prof. Dr. Cem Kılıç verdiği cevapta; “emekli ikramiye farkı maalesef alamayacaklar ancak emekli aylıkları düzenlemeyle beraber olumlu etkilenecek” dedi. Kılıç, “daha önce emekli olmuş memurların düzenlemeden önce emekli olmaları nedeniyle şu an için emekli aylıklarında bir artışın söz konusu olacağı, ikramiye farkını ise alamayacaklarını” açıkladı.