Enerji Bakanı Dönmez 2023 yılı ocak ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Filyos ta bir araya geldiği gazetecilerin sorularına yanıt verdi.

Elektrik ve doğalgaza yılbaşında zam yapılıp yapılmayacağına dair gazetecilerin sorularına yanıt veren Bakan Dönmez, "Arkadaşlar şu anda çalışıyorlar, ilk değerlendirmelere göre yılbaşında herhangi bir zam söz konusu değil. Kısa süre içerisinde takvimi açıklayacağız inşallah" ifadelerini kullandı.

YENİ YILDA 207 KUYU AÇACAĞIZ

Sondağ faaliyetlerine değinen Dönmez, "2023'te 134 arama, 73 üretim toplam 207 kuyuya çıkacağız" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunu daha da artırma kararı verdik dün arkadaşlarla da. Bu rakamları en az 2 kat daha artırmamız lazım. Türkiye'deki sondaj kule sayısı, personel, insan kaynağı, yetişmiş insan, bu tip şeyleri öyle bir anda bulmak kolay değil. Türkiye'deki kurulu kapasiteyi de endüstrinin sahip olduğu kapasiteyi de geliştirmemiz, insan kaynağı tecrübesini geliştirmemiz gerekiyor. Ama 150'den 200'e çıkmamız gerekiyor önce. Geçen sene de bu rakam 120'lerdeydi. Dolayısıyla her yıl zaten üzerine koyarak geliştiriyoruz."

"TRAKYA GAZ MERKEZİNİ BİR YILA TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ"

Bakan Dönmez, Trakya'ya gaz merkezi projesini bir yıl içinde hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Takvimle ilgili olarak bugünden belki çok net bir şey söyleyemeyiz ama 3-5 ayda halledilecek bir konu değil şüphesiz. Belki kalıcı bir piyasadan önce geçiş döneminde, daha sınırlı sayıda piyasayla başlayabiliriz. O zaman süre biraz daha öne çekilmiş olur" diye konuştu.