Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesislerinde görev yapan sağlık personelinin 2020 yılı Ramazan Bayramında nöbet ve icap nöbeti tutanların, 2020 yılı Ocak ayında açıklanan kat sayılara göre hazırlanan zamlı nöbet ücretleri aşağıda tablo halinde listelenmiştir. 

 # Sözleşmeli Sağlık Personeli 2022 Ocak (3+1) Nöbet Ücretlerine buradan ulaşabilirsiniz.

 # Kadrolu Sağlık Personeli 2022 Ocak Nöbet Ücretlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Ramazan Bayramı AREFE GÜNÜ saat 13:00 dan sonrası için  fazla mesai nöbet ücreti ve icap ücreti % 20 artırımlı ödenirken, 657 4/A devlet  memurunun  nöbet ve icap ücretlerinden sadece damga vergisi kesilir.

657 4/b devlet memurunun nöbet ve icap ücretlerinden SGK kesintisi yapılır.

Aşağıda 1 Saatlik Nöbet Ücretleri çıkarılmıştır.

2020 Ramazan Bayramı Sağlık Personeli Nöbet Ücretleri

KANUNİ DAYANAK:

Sağlık çalışanlarına nöbet görevi verilmesi, nöbet tutulan sürelerinin izin kullandırılarak karşılanmayan kısmı için ilgili çalışana nöbet ücreti ödenmektedir. Bu nöbet ücretleri özellikli birim, normal birim ve bayram günleri için farklılık arz etmektedir. Özellikle Ocak 2020 dönemi sonrasında maaş katsayısının değişimiyle beraber Ramazan Bayramı nöbet ücretlerinde değişiklik oldu. Bu değişikliklerin net tutarlara yansıyan kısımları yukarıda tabloda bilginize sunuldu. 

Nöbet ücretleri için yapılan hesaplamada; nöbet süresinin her saati için  657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirtilen gösterge rakamlarının (Örneğin; 2 yıllık sağlık alanında eğitim almış sağlık çalışanı için 90 gösterge gibi) aylık katsayısıyla (memur maaş katsayısı) çarpımı ile bulunacak tutarda nöbet ücreti ödenir.

 # Bu ücretten gelir vergisi kesilmeyerek sadece Damga Vergisi kesilir. (Bkz. Damga Vergisi: Her türlü sözleşmeden doğan ve devlet tarafından alınan bir vergi çeşididir.)

 # Nöbet süreleriyle ilgili unutulmaması gereken bir not ise; Aile Sağlığı (ASM) ve Toplum Sağlığı Merkezlerinde (TSM) 60 saatten fazla süreler ile diğer yerlerde hiçbir şekilde 130  saatten fazla süreler için ödeme yapılamaz. Acil Tıp Teknisyenleri ve Paramediklerde  aylık 130 saatten fazla nöbet ücreti alamazlar.

 # Dini bayramlarda tutulan nöbetler için nöbet ücreti Yüzde 20 artırımlı hesaplanır.