Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan sağlık personelinden 2024 yılı Ramazan Bayramında nöbet ve icap nöbeti tutanların, 2024 yılı Ocak ayı kat sayılara göre hesaplanmış zamlı nöbet ücretleri belli oldu. 

AREFE GÜNÜ BAYRAM ÜCRETİ

Ramazan Bayram tatili 9 gün olacak. “Toplu sözleşmeye göre, çalışanların idari izinli sayılacağı 8 Nisan Pazartesi günü 24 saat nöbet tutan bir personelin 8 saati idari izin gününe denk geldiği için aylık çalışması gereken süreden 8 saat düşülecektir. 11 Nisan Salı günü Arife günü öğleden sonra çalışan sağlık emekçilerine 19 saat bayram nöbet ücreti ödenecektir.

“6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımımıza göre, idari izinlerde görev yapan sağlık çalışanlarına nöbet izni veya nöbet ücreti ile dini ve resmi bayramlarda yüzde 25 artırımlı nöbet ücreti verilmesi gerekmektedir. Ramazan Bayramı tatiliyle birlikte 11 Nisan öğleden sonra ve 12-13-14 Nisan günleri çalışanlar için nöbet ücreti ödenecektir.

2024 Ramazan Bayramı Sağlık Personeli Nöbet Ücretleri! |Hemşire Ebe Sağlık Memuru Tabip Nöbet Ücreti 2024 Ramazan Bayramı Sağlık Personeli Nöbet Ücretleri! |Hemşire Ebe Sağlık Memuru Tabip Nöbet Ücreti

 # Ramazan Bayramı AREFE GÜNÜ saat 13:00 dan sonrası için  fazla mesai nöbet ücreti ve icap ücreti % 20 artırımlı ödenirken, 657 4/A devlet  memurunun  nöbet ve icap ücretlerinden sadece damga vergisi kesilir.

 # 657 4/b devlet memurunun nöbet ve icap ücretlerinden SGK kesintisi yapılır.

 # Aşağıda 24 Saatlik Nöbet Ücretleri çıkarılmıştır.

2024 Ramazan Bayramı Sağlık Personeli Nöbet Ücretleri

Arefe Ve Bayram Uzman Doktor

Sağlık Personeli Nisan Ayı Nöbet Tablosu ve Nöbet Ücretleri Sağlık Personeli Nisan Ayı Nöbet Tablosu ve Nöbet Ücretleri

Arefe Ve Bayram Eczaci Ve Dis Hekimi

Arefe Ve Bayram Kadrolu Hemsire

Arefe Ve Bayram Sozlesmeli Hemsire

Detaylar Netleşiyor: Emeklilere 6 Farklı Müjde Birden Geliyor! Detaylar Netleşiyor: Emeklilere 6 Farklı Müjde Birden Geliyor!

Arefe Ve Bayram Diger Personel

Sağlık çalışanlarına nöbet görevi verilmesi, nöbet tutulan sürelerinin izin kullandırılarak karşılanmayan kısmı için ilgili çalışana nöbet ücreti ödenmektedir. Bu nöbet ücretleri özellikli birim, normal birim ve bayram günleri için farklılık arz etmektedir. 

Nöbet ücretleri için yapılan hesaplamada; nöbet süresinin her saati için;657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirtilen gösterge rakamlarının (Örneğin; 2 yıllık sağlık alanında eğitim almış sağlık çalışanı için 90 gösterge gibi) aylık katsayısıyla (memur maaş katsayısı) çarpımı ile bulunacak tutarda nöbet ücreti ödenir.

 # Bu ücretten gelir vergisi kesilmeyerek sadece Damga Vergisi kesilir. (Bkz. Damga Vergisi: Her türlü sözleşmeden doğan ve devlet tarafından alınan bir vergi çeşididir.)

 # Nöbet süreleriyle ilgili unutulmaması gereken bir not ise; Aile Sağlığı (ASM) ve Toplum Sağlığı Merkezlerinde (TSM) 60 saatten fazla süreler ile diğer yerlerde hiçbir şekilde 130  saatten fazla süreler için ödeme yapılamaz. Acil Tıp Teknisyenleri ve Paramediklerde  aylık 130 saatten fazla nöbet ücreti alamazlar.

 # Dini bayramlarda tutulan nöbetler için nöbet ücreti Yüzde 20 artırımlı hesaplanır.

Editör: Haber Merkezi