Karabük İl Sağlık Müdürlüğü ile Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü mevcut promosyon ihalelerini iptal ederek yeni promosyon anlaşması için ihaleye çıkılacağını açıkladı.

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü; promosyon ihalesini 31.01.2023 tarihi itibari ile tek taraflı olarak fesih edileceğini açıkladı. Karabük İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı hastane personelleri için tüm sağlık personelini kapsayacak şekilde ve tek seferde tekrar promosyon ihalesi yapılacak.

Diğer ilimiz ise Erzincan oldu. Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü’de mevcut promosyon ihalesini iptal edilerek yeni ihaleye çıkacak.

Bankanın fesih bedellerine yapılacak itiraz ve yeni ihale şartnamesinin en kısa sürede ilgili komisyonlar tarafından hazırlanacak. Sağlık Müdürlüğü, bu sürecin en geç 1 Aralık 2022 tarihine kadar sonuçlandırılacağını açıkladı.

ERZİNCAN SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMASI:

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü açıklamasında; “İl Sağlık Müdürlüğümüz ve yetkili sendikalarla yapılan toplantıda hali hazırda iki ayrı banka ile sözleşmesi devam eden maaş promosyon ödemeleri için; geri ödeme ve promosyon miktarının güncellenmesi konularında başlatmış olduğumuz süreçte bankalarla yapılacak son yazışmalara istinaden daha uygun yeni bir teklif gelmemesi durumunda 01.12.2022 tarihi itibariyle mevcut sözleşmelerin feshedilerek ilimizin tüm sağlık çalışanlarımızı kapsayacak yeni bir maaş promosyon ihalesine çıkılması kararı alınmıştır. Devam eden süreç ile ilgili bilgilendirmeler kurumumuzca yapılacaktır. Tüm sağlık çalışanlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

KARABÜK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMASI:

Personelimiz tarafından bilindiği üzere Müdürlüğümüze bağlı 2. ve 3. basamak hastanelerimizin maaş promosyon ihaleleri en son 28.11.2019 tarihinde gerçekleştirilmiş olup, Yapı Kredi Bankası ile 5 yıllık anlaşma yapılmıştır. Birinci basamak sağlık tesislerimizde çalışan tüm sağlık personelimiz ile sağlık tesislerimizde görev yapan 696 sayılı KHK ile kadroya geçişi sağlanan sürekli işçilerimizin maaş promosyon ihaleleri ise 15.07.2022-14.07.2027 tarihleri arasını kapsayacak şekilde yine Yapı Kredi Bankası ile anlaşma sağlanarak sonuçlanmıştır.

Son dönemde çalışanların ve emeklilerin maaşlarında yaşanan ciddi artışlar nedeniyle ülkemiz ve ilimiz genelinde bir çok kurum ve banka tarafından maaş promosyon ihalelerinin revize edildiği veya yenilendiği tüm kamuoyunun malumudur. Bu minvalde sağlık personelimizin almış olduğu promosyon miktarının da Yapı Kredi Bankası tarafından revize edilmesi yönündeki talebimiz ilgili banka tarafından uygun bulunmamıştır. Konuyla ilgili çalışanlarımızdan gelen yoğun talepler ve çalışanlarımızın bağlı olduğu sendikalardan gelen dilekçeler dikkate alınarak, Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan ve sağlık yöneticilerimiz ile yetkili sendika şube başkanlarının da aralarında bulunduğu “maaş promosyon ihalesi komisyonu” 10.10.2022 tarihinde toplanarak aşağıdaki kararları almıştır;

1- Yapı Kredi Bankası ile Müdürlüğümüz arasında yapılan banka promosyon anlaşması ve Müdürlüğümüz tarafından hastanelerde görev yapan personelimiz için yapılan banka promosyon anlaşmaları, ilgili sendikalarımızın talepleri doğrultusunda, personelimizin menfaatleri gözetilerek 31/01/2023 tarihi itibariyle tek taraflı olarak feshedilecektir.

2- Yapı Kredi Bankası’ndan İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Müdürlüğümüze bağlı Hastanelerimiz ile imzalanan maaş promosyon anlaşması uyarınca 31/01/2023 tarihi itibariyle kişi borcunun her iki Kurum personeli için ayrı ayrı şekilde hesaplanması istenilecektir.

3- Yeni yapılacak ihalede şartnamede yasal faizli kişi borçlarının bireysel olarak bankaya iade edilmesi yerine ihaleyi yeni alacak bankanın mahsuplaşma yoluna giderek farkın hesaplara yansıtılması hükme bağlanacaktır.

4- İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Hastane personeli ile İl Sağlık Müdürlüğü personeli için tüm sağlık personelini kapsayacak şekilde ve tek seferde tekrar promosyon ihalesine çıkılacaktır.

Yukarıda belirtilen ve imza altına alınan komisyon kararları en kısa sürede Yapı Kredi Bankasına iletilecek olup, ilimiz sağlık çalışanlarının ekonomik koşullara uygun azami promosyon ödemesinden faydalanabilmesi için gereken ne varsa yapılacaktır. Tüm çalışanlarımıza saygıyla duyurulur.

Editör: Haber Merkezi