İlk zam haberi Erzurum’un Aziziye Belediyesi’nde görev yapan işçi maaşlarına geldi.%87’lik zam artışıyla en düşük işçi maaşı sosyal haklarla beraber 18000 TL yapıldı.

Diğer haber ise Kırıkkale’nin Yahşihan Belediyesi personeline yapılan asgari ücretin üzerindeki artış oldu. Kırıkkale Yahşihan Belediyesinde görev yapan işçilere yapılan artışla en düşük maaş 9000 TL olarak belirlenirken 2022 yılının en başarılı personellerine de ödül takdim edildi.

ERZURUM AZİZİYE BELEDİYESİ

Erzurum'un Aziziye Belediyesinde çalışan işçilerin maaşlarına yüzde 87 zam yapıldığı bildirildi. Son zamla en düşük işçi maaşı, sosyal haklarla 18 bin lira oldu.

Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ile Belediye-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Himmet Bozan ve işçi sendika temsilcisi Yılmaz Meral'in de katıldığı törende, işçilere yüzde 87 zam yapıldı.

Son zamla en düşük işçi maaşı sosyal haklarla 18 bin lira oldu.

KIRIKKALE YAHŞİYAN BELEDİYESİ

Kırıkkale'nin Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, personeli ile yıl sonu değerlendirme toplantısı yaptı. Personel maaşlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Türkyılmaz, en düşük işçi maaşının 9 bin lira olduğunu söyledi. Değerlendirme toplantısında, 2022 yılının en başarılı müdürleri ve personeline de ödül verildi.

2022 yılının en başarılı müdürler ve personele de ödül veren Türkyılmaz, "Son çalışma gününde personellerimizle bir araya gelip 2022 yılını coşkuyla sonlandırıyoruz. Yılın müdürü Destek Hizmetleri Müdürü Yunus Aydın'ı, yılın personeli Onur Kuyucu, İsmail Saltık ve Bülent Yıldırım'ı başarılı çalışmalarından dolayı ödüllendirdik. Ayrıca yıl boyu gösterdikleri çabalardan dolayı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Kubilay Kayır'ı, İtfaiye Müdürü Abdullah Ogan'ı, personelimizden Oğuzhan Lüy ve Furkan Karakaya'ya da mansiyon ödülüne layık gördük. Kendilerini tebrik ediyorum. Belediyemizde en düşük işçi maaşını da 9 bin Türk lirası olarak belirledik. Tüm mesai arkadaşlarıma hayırlı olsun. Yeni yıl hepimize sağlık ve mutluluk getirsin" dedi.