15 Ocak 2023 tarihinde toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı ile beraber %15,48’lik zam tutarı kamu çalışanlarının hesaplarına aktarıldı.

14 Günlük Maaş Farkları Yattı mı?

14 günlük maaş farkları yattı mı sorusunu ayın 15’inden itibaren kamu çalışanları sıklıkla araştırma sürüyorlar. 14 günlük maaş farkları bugün itibariyle henüz hesaplara yatırılmadı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın “Mali ve Sosyal Haklar” başlıklı genel yazısında da belirtildiği üzere 14 günlük maaş farkları, 15 Ocak tarihinde yatan maaşların ardından sistem açıldı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın %13,52 refah payı zammını açıklamasıyla beraber kurumların mutemetlik birimlerinde ciddi yoğunluk yaşanıyor. 14 günlük maaş farkları hesaplamasının haricinde mutemetlikler, %13,52 refah payı zammınında hesaplamasını sürdürüyor.

14 Günlük Maaş Farkları Ne Zaman Yatacak?

14 günlük maaş farkları Ocak ve Temmuz aylarında yapılan maaş zamlarının ardından ilgili ayın sonuna doğru personelin hesabına yatırılmaktadır.

Memur ve memur emeklisine yapılan maaş zamlarının netleşmesinin ardından %30 olarak duyurulan maaş zammının hesaplanması 2 ayrı takım halinde yürütülüyor. Maaş zammının tamamının maaşlara yansımamasının nedeni %13,52 refah payı zammının kanuni düzenlemesinin meclisten geç çıkması olarak gösterildi.

Kamu çalışanları 14 günlük maaş farkları için gözünü Hazine ve Maliye Bakanlığı’na çevirmiş durumda ancak Bakanlık sistemi açarak mutemetliklerin kullanımına 2 gün öncesinde sundu.

14 Günlük Maaş Farkları Ne Zaman Yatırılacak?

14 günlük maaş farkları kamu çalışanlarının 30 Ocak 2023 tarihine kadar hesaplarına geçirilmesi bekleniyor. 2023 yılı 1 Ocak ile 30 Haziran dönemini kapsayan memur maaş zam oranının açıklanmasının ardından %15,48’lik zamlı maaşlar 15 Ocak 2023 tarihinde hesaplara yatırılmıştı.

Kamu çalışanları tarafından merakla araştırılan 14 günlük maaş farkları hakkında resmi net bir tarih bulunmamakla beraber maaş farklarının hesaba yatırılacağı tarih memurların çalıştığı kurumlara göre farklılık göstermektedir.

Kurumların maaş mutemetleri 14 günlük maaş farkları ile beraber %13,52’lik refah payı zammının hesaplamasını da sürdürüyor.

Kamu çalışanlarının özellikle 14 günlük maaş farkları konusunda yoğun soruları sonrasında yapılan açıklamada, Meclis Genel kurulunda %13,52’lik maaş zammının kabul edildiği hatırlatılarak ilave zam tutarının hızlı bir şekilde personelin hesaplarına yatması için özverili çalışmanın sürdürüldüğü belirtildi.

Açıklamanın devamında, “Ocak ayı maaşlarının hesaba geçmesiyle birlikte, yüzde 13.52 oranında ilave zam ve 1 Ocak- 14 Ocak tarihleri arası katsayı artışından kaynaklanan 14 günlük maaş farklarının da ödenebilmesi amacıyla sistemlerimizi kamu kurumlarımızın kullanımına açacağız.” İfadelerine yer verildi.

14 günlük maaş farkları yatar yatmaz saglikpersonelihaber.net sitemiz üzerinden duyurulacaktır.

14 Günlük Maaş Farkı Hemşire

7. derecenin 1. kademesinde bulunan bir hemşirenin 14 günlük maaş farkı 1.705 TL olurken birinci derecenin dördüncü kademesinde bulunan hemşirenin maaş farkı ise 1.970 TL olarak hesaplara yatırılacak.

14 Günlük Maaş Farkı Ne Kadar?

14 günlük maaş farkı hesaplamasında ön lisans mezunu olan dokuzuncu derecenin birinci kademesinde bulunan bir sağlık personelinin tutarı 1.657 TL olarak hesaplandı. Öte yandan memur ve veri hazırlama kadrosunda dördüncü derecenin birinci kademesinde görev yapan bir memura ise fark tutar 1.595 TL olarak yansıyacak.

14 Günlük Maaş Farkı Ocak 2023

14 günlük maaş farkı ocak 2023 hesaplaması ve yattı mı sorularının cevabını yukarıda detaylarıyla anlattık. Ocak maaş zam döneminde 1 Ocak-14 Ocak arasını kapsayan 14 günlük maaş verdi temmuz maaş zammı döneminde ise 1 Temmuz ile 14 Temmuz arasında çalışılan günler için ödenen zamlı ücretlerdir.

Bilindiği üzere Ocak ve Temmuz aylarında yapılan memur zamları o ayın 1'inden geçerli olmak üzere ödenmektedir.