Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından memurların 14 günlük maaş farkı ödemelerine dair yayınladığı yazıda, kadrolu personel için 24 ocak Saat 16.00 itibariyle, Sözleşmeli personel içinde 25 Ocak Saat 16.00 itibariyle 14 günlük maaş farklarının hesaplama işlemlerinin yapılabilmesi için SİSTEMİN mutemetlerin kullanımına sunulduğu duyurulmuştu. Görüşmelerde bulunduğumuz mutemetler ise kadrolu memurların sisteme veri girişinde herhangi bir sıkıntı bulunmadığını ancak sözleşmeli personellerin veri girişi için sistemin henüz açık olmadığı belirtildi.

Sabit Ek Ödemenin de 14 Günlük Farkı Yatacak?

Maaş mutemetlerinin yoğun mesai harcadığı 14 günlük maaş farklarının ödenmesi konusunda sona yaklaşılıyor. 657'ye tabi memurların maaş farkları ile sabit ek ödeme farklarının hesaplamasında sistemsel bir sıkıntı olmadığı belirtildi. 01.01.2022 ile 14.01.2022 arası için hem maaş farkı, hemde sabit ek ödeme farkları ödenecek.

Sözleşmeli Personel'in 14 Günlük Farkı Haftaya

Kamu da görev yapan özleşmeli personel için KBS sisteminin henüz işlem yapmaya müsade etmediği vurgulanırken, kadrolu memurların işlemlerinin bitimi sonrasında sözleşmelilerin ekranında da veri girişinin yapılabileceği yorumlandı. "Sağlık Personelinin 14 Günlük Maaş Farkı Ne Kadar? | Ocak 2022" başlıklı haberimize tıklayarak sağlık personelinin alacağı 14 günlük maaş farkı verilerine detaylıca ulaşabilirsiniz. Öte yandan 14 günlük maaş farkları branş ve unvana göre farklılık gösterirken, memur maaş hesaplamasında kullanılan kalemlerin farklar içinde aynen geçerli olacak.