Koruyucu sağlık alanında 1962 yılından beri hizmet veren ve şu an mesleği sıkıntıları ve atama sorunları birikerek had safhaya ulaşmış olan Çevre Sağlıkçılar adına çalışma yapmak üzere Çevre Sağlıkçılar Platformu (ÇEVSAP) Başkanı İbrahim GÖRÜNME, Betül Hilal AKDAMAR, Dilek ARSLAN ve Hilal ALTUN’dan oluşan temsil heyeti ise CHP Afyon Milletvekili ve Meclis Katip Üyesi Avukat Burcu KÖKSAL’ı 14 Şubat 2019 Perşembe günü Türkiye Büyük Millet Meclisi Ana binadaki makamında ziyaret etti.

Platform Başkanı İbrahim GÖRÜNME “Sayın Milletvekilimiz Burcu KÖKSAL’a bizleri kabul ettiği için teşekkür ederiz. Atama ile ilgili bir çalışma yapması talebimizi ve güncel bilgi notumuzu takdim ettik. Sesimize ses olacağını düşündüğümüz sayın milletvekiline saygılarımızı  sunarız.” dedi.

CHP Afyon Milletvekili ve Meclis Katip Üyesi Avukat Burcu KÖKSAL “Daha süre tarafıma gönderilen bilgi notu ile görüşmeden bir gün önce yani 13 Şubat 2019 günü KRT Televizyonunda yaptığım konuşmada Çevre Sağlığı Teknisyen ve Teknikerlerinin atanamadığından bahsettim. Ayrıca konuyla ilgili bir soru önerge çalışması yapacağım. dedi

Görüşme hatıra fotoğrafı çekimi ile sonlandı

Milletvekilinin resmi twitter adresinde ziyaret hakkında bir paylaşım yapılarak “TBMM’de Atama bekleyen Çevre Sağlığı Tekniker ve Teknisyenleri ile yaşadıkları mağduriyetler hakkında görüştük” denildi.

Platform katılımcıları ile kısa bir değerlendirme yapılarak ziyaretlerin devam etmesi gerekliliği olduğu, er ya da geç fayda sağlayacağı görüşünde fikir birliğine varıldı.