Amasya’nın tıp tarihinde önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Memişoğlu, "Amasya, ilk Türkçe tıp cerrahi kitabının yazıldığı yerdir. Sabuncuoğlu Şerafeddin gibi tıp camiasında önemli bir ismi tanımalıyız. Onun eserlerinde ameliyat standartlarından cerrahi aletlerin tasarımına kadar pek çok detay vardır," dedi. Bakan ayrıca, Amasya’daki sağlık hizmetlerinin kökeninin 1308 yılında kurulan bir hastaneye dayandığını belirtti.

“Bilim Üretin, Çalışın ve Üretken Olun”

Bakan Memişoğlu, konuşmasında öğrencileri bilimsel çalışmalara yönlendirdi: "Tarihimizdeki bilim insanlarını tanımalıyız. İbn-i Sina’yı Batı, Avicenna olarak tanımlıyor ve bugün tıbbın sahibi gibi görünüyorlar. Bu yüzden çalışmalı, üretmeli ve geçmişimizi unutmamalıyız," şeklinde konuştu.

Yeni Morfoloji Binasının Açılışı Gerçekleştirildi

Akademik açılışın ardından Memişoğlu, Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin morfoloji binasının açılışını da gerçekleştirdi. Öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada ise tıp mesleğinin etik değerlerine dikkat çekerek, "Hekimlerin en önemli görevi başkalarının derdiyle dertlenmektir. Beyaz önlük, sadece bir giysi değil, hizmetin ve temizliğin simgesidir. Geleceğin sağlık temsilcileri olarak bilim üretin, insanlara derman olun," ifadelerine yer verdi.

Devlet Hastanesi'nde Tahta Kurusu İddiaları Devlet Hastanesi'nde Tahta Kurusu İddiaları

“Sağlık Alanında Lider Ülke Olmaya Devam Etmeliyiz”

Türkiye’nin sağlık alanında önemli bir konumda olduğunu vurgulayan Memişoğlu, "Sağlık alanında lider ülkelerden biriyiz. Bu başarıyı sürdürebilmek için daha çok çalışmalıyız. Bilim üretmek ve insanlara hizmet etmek için çabalayın," diyerek öğrencilere motive edici mesajlar verdi.