Sinop İl Sağlık Müdürü olarak görev yapan Dr.Mehmet ERŞAN, Kütahya Sağlık Müdürü Uzm. Dr. İsmail ZEHİR'in yerine Kütahya Sağlık Müdürü olarak atandı.


*Kütahya Eski Sağlık Müdürü Uzm. Dr. İsmail ZEHİR

Görevden alınması uzun süredir gündemde olan Uzm. Dr. İsmail ZEHİR, SBÜ rektörü Vural Kavuncu ve AK Parti eski il başkanı Ali Çetinbaş’ın desteğiyle bir süre daha görev yapmıştı. Zehir’in sağlık müdürlüğünde başarı gösterememesi ve yaptığı uygulamalar Ali Çetinbaş’la beraber belediye seçimlerinin kaybedilmesinin önemli unsurlarından olduğu belirtiliyordu.

DR.MEHMET ERŞAN KİMDİR?


* Kütahya Sağlık Müdürü Dr. Mehmet ERŞAN

1975 Sivas doğumlu olup, ilk ve orta öğrenimini Sivas’ta tamamlamıştır. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesinden 2001 yılında mezun olan Erşan, 2013 yılında başlamış olduğu Atılım Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Yüksek Lisans Programından 2015 yılında mezun olmuştur.

2001-2004 tarihleri arasında ilk görev yeri olan Sivas İli Gemerek İlçesi Karagöl Sağlık Ocağında, 2004-2008 yılları arasında ise Sivas İl Sağlık Müdürlüğünde Tıp Meslekleri ve Özel Tanı Tedavi Merkezleri Şube Müdürü, 2008-2014 tarihleri arasında ise Sivas İl Sağlık Müdürlüğünde  Sağlık Müdür Yardımcısı olarak, beraberinde Hasta Hakları İl Koordinatörü ve İl Kalite Koordinatörlüğü görevini de yürütmüştür.

Kütahya Sağlık Müdürü İstifa Etti! haberimiz için tıklayınız.

Sivas İli Sağlık Müdür Yardımcılığı görevi devam ederken Haziran 2014’te Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından 663 KHK’ye göre Tokat İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri olarak atanmıştır.15 Kasım 2017 tarihinde de Sinop İl Sağlık Müdürlüğü görevine getirilen Erşan, Şubat 2020'de Kütahya Sağlık Müdürü olarak atanmıştır.

Dr.Mehmet Erşan evli ve iki çocuk babasıdır…

Editör: Haber Merkezi