Sitemizde de yer alan haberlerde Başhekimlik görevinden alındığını da ilk kez duyurduğumuz Dr. Güray YILMAZ’dan sonra boş kalan Ünye Devlet Hastanesi Başhekimlik görevine Dr. Tolga Yılmaz’ın getirilmek istendiği, hatta Yılmaz’ın ilk olarak görevi kabul ettiği ancak son anda Başhekimlik görevinden affını istediği iddia edilmişti. Konuyla ilgili saglikpersonelihaber.net olarak Dr. Tolga Baş'ın yakın çevresinden edindiğimiz bilgiye göre, böyle bir teklifin Ordu’dan Ak Parti Milletvekili aday adayı da olan Tolga Baş'a gelmediği söylendi. 

ESKİ BAŞHEKİM GÖZALTINA ALINMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Başhekimlik sözleşmesi Ordu Sağlık Müdürlüğü tarafından tek taraflı olarak fesh edilen, görev yaptığı dönem içerisinde bir çok soruşturma geçirdiği iddia edilen, 2016 yılında ise ulusal basına da yansıyan haberlerde,, Ünye Devlet Hastanesinde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr.Dr. Özgür E.’yi klima yüzünden çıkan tartışma sonucunda dövdüğü iddia edilen Dr. Güray Yılmaz’ın adı en son ihaleye fesat karıştırmak, çıkar amaçlı çete üyesi olmak, yemek vb. ihalelerde yolsuzluk yapmak iddiaları ile 04.09.2019 günü sabah 20 kişi ile beraber gözaltına alınmış, emniyette süren işlemlerin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

BAŞHEKİMLİK GÖREVİNİ KABUL ETMEDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ!

Başhekimlik görevine 01.04.2016 tarihinden itibaren Ünye Devlet Hastanesinde Başhekim Yardımcısı olarak görev yapan, aslende Ünyeli olan Başhekim Yardımcısı Diş Tabibi Murat Çiçek’in vekalet ettiği biliniyor. Asaleten Başhekimlik görevlendirmesi için, Ordu Milletvekili aday adayı olan, 2 yıl süreyle Sinop ilinde genel sekreterlik görevi de yapmış olan Kalp Damar Cerrahi Uzmanı, İstanbul Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Tolga Baş’ın Ünye Devlet Hastanesine Başhekim olarak görevlendirilmek istendiği iddia edilmişti.

Editör: Haber Merkezi