Türkiye genelinde yaklaşık 1 ay sonra sözleşmeli yöneticilerin üçte birinin sözleşme süreleri sona erecek.

SÖZLEŞMELER 1 AY SONRA DOLACAK

Sözleşme süresi bitecek olan idareciler arasında Sağlık Müdürü, Başkan, Başkan Yardımcısı, Başhekim, İdari ve Mali Hizmetler Müdürleri ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürleri ile Yardımcıları yer alıyor.

EMSAL HEKİMLERDEN DÜŞÜK ÜCRET ALIYORUZ TEPKİSİ

Taban ve teşvik ek ödemelerinin ardından hekim kadrosunda olan Sağlık Müdürü, Başkan, Başkan Yardımcıları, Başhekimler ve Başhekim Yardımcılarının emsali hekimlerden daha düşük ücrete çalıştıkları biliniyor.

HEMŞİREDEN DÜŞÜK ÜCRET ALIYORUZ DİYORLAR!

Diğer taraftan sağlık müdürlüğünde uzman olan veya hastanede müdür yardımcılığı görevi yapanların maddi olarak Acil Servis, Yoğun Bakım gibi özellikli birimlerde çalışan hemşirelerden daha düşük ücret aldıkları dillendiriliyor.

MİLLETVEKİLİ TORPİLİ OLANLAR KARAMSAR

Hal böyle olunca özellikle 2023 yılında yapılacak milletvekili seçimleri de sağlık yöneticiliğine rağbeti olumsuz etkilemiş durumda. Bugün oturdukları koltuğa milletvekili referansı ile gelenlerin 7 ay sonra durumlarının belli olmayacak olması nedeniyle referanslı yöneticiler adeta önünü göremiyor.

SAĞLIK TEŞKİLATINDA ESKİ YASAYA MI DÖNÜLECEK

Diğer taraftan genel seçimlerin sonrasında Sağlık Teşkilatının yapısında değişikliğe gidileceği, kanunla teşkilat yasasının eskiye döneceği yönündede kulislere yansıyan bilgiler var.

Bilindiği gibi eski sistemde sağlık idarecileri 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 86. maddesine göre görevlendiriliyordu.

Bu görevlendirme ile ister tabip olsun ister tabip harici personel olsun hem taban ek ödeme, hem de teşvik ek ödemenin yanında 86. maddeden kaynaklanan ek ödemeyi de alabiliyorlardı.