Gaziantep’te özellikle yerel basının yerine gelecek isimleri dahi yazdığı Sağlık Müdürlüğü atamasıyla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı.

AK Parti İl Başkanının ve Gaziantep Milletvekillerinin dengeleri sağlayacak Sağlık Müdürü talepleri olduğu gerekçesiyle Bakanlık tarafından sözleşmesinin yenilenmediği yerel basına yansıyan Ümit Mutlu Tiryaki akşam saatlerinde yeniden Gaziantep İl Sağlık Müdürü oldu.

Dr. Ümit Mutlu Tiryaki’nin atama kararı Sağlık Bakanlığı ÇKYS sistemine düştüğü ileri sürüldü.

Görev süresi hafta başında biten ve günlerdir sözleşmesi yenilenmeyen Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yurt dışından dönmesinin ardından tekrar atandı.

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü'nde sürpriz bir gelişme yaşandı. İki yıl önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Gaziantep İl Sağlık Müdürü olarak atanan Dr. Ümit Mutlu Tiryaki'nin sözleşmesi hafta başında sona ermiş ve yenilenmemişti. 

Yeni iddialar boşa çıktı 

Yaşanan durumun ardından Gaziantep milletvekilleri Ankara'ya çıkarma yapmış ve Tiryaki'nin tekrar atanması için bir dizi görüşmelerde bulunmuştu. Bu süreçte ise pek çok yeni isim dile getirilmiş ve yeni bir il sağlık müdürünün atanacağı iddia edilmişti. 

Bakan Koca liyakata önem verdi, Tiryaki yeniden atandı

Kapalı kapılar ardında yapılan onca kulisin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yurt dışından dönmesi sonrası gözler atama haberine çevrildi. Yurt dışından dönen Bakan Koca, mesai bitimine yakın kararını liyakattan yana kullanarak Dr. Ümit Mutlu Tiryaki'yi tekrar Gaziantep İl Sağlık Müdürü olarak atadı. 

Tiryaki'ye tam yetki verildi, sendikal baskılara boyun eğmemesi istendi 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından tekrar Gaziantep İl Sağlık Müdürü olarak atanan Dr. Ümit Mutlu Tiryaki'nin tam yetkiyle atandığı ve kendi ekibini kurma yetkisi verildiği öğrenildi. Tiryaki'nin sendikal baskılara da boyun eğmemesi ve görevini ilk dönemdeki gibi layıkıyla yapması istendi.