1960 Konya doğumlu Dr.Ömer Faruk Mutan babasının memur olması nedeni ile ilkokulu çeşitli illerde okuyup en son Çan İlkokulu’ndan mezun oldu. Ortaokulu Çan’da bitirdi. 1975 yılından itibaren Kepez’e, babasının emekli olması nedeni ile yerleşti ve liseyi Çanakkale’de bitirdi. Eskişehir Tıp Fakültesi mezunu Mutan 1986 yılında Hekimlik görevine başlayarak çeşitli il ve ilçelerde çalıştı. 1992 yılında Çanakkale Kepez Sağlık Ocağına atandı ve 1997 ile 1999 yılları arası Çanakkale İl Sağlık Müdürü olarak görev yaptı.

Kepez’de 1999-2004 tarihleri arasında Demokratik Sol Partiden Belediye Başkanlığı yaptı. 2005-2009 Yılları arasında ise SES (Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası) Şube Başkanlığı görevinde yer aldı.

31 Mart seçimlerinin ardından emekliye ayrılacağı düşünülen Kepez’in CHP’li eski Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, İl Sağlık Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre mesleğine geri dönüyor. Buna göre Mutan, Gelibolu Devlet Hastanesi’ne başhekim yardımcısı olarak atanacak. Atamanın resmi olarak duyurulması ise an meselesi…

Geçtiğimiz dönem Kepez Belediye Başkanı olan Mutan’ın, uzun süredir Gelibolu İlçe Sağlık Müdürü olarak atanması bekleniyordu.

Kaynak: canakkalegundem.net/

Editör: Haber Merkezi